Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
3. 8. 2018,
10.42

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

Alexander Zverev ATP teniški globus Mischa Zverev

Petek, 3. 8. 2018, 10.42

5 let, 8 mesecev

Bratski dvoboj Alexandra in Mische Zvereva

Tako poseben trenutek, da sta skoraj potočila solzico

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
Alexander Mischa Zverev | Tretji igralec sveta Alexander Zverev je bil rojen v Hamburgu, njegov devet let starejši brat Mischa pa v Moskvi. | Foto Guliver/Getty Images

Tretji igralec sveta Alexander Zverev je bil rojen v Hamburgu, njegov devet let starejši brat Mischa pa v Moskvi.

Foto: Guliver/Getty Images

V teniškem svetu niso prav pogosti trenutki, ko se na največjih turnirjih med seboj spopadeta brata. Alexander in Mischa Zverev, Nemca z ruskimi koreninami, sta omenjeno čast izkusila v noči na petek, ko sta se pomerila v osmini finala ATP turnirja v Washingtonu. To je bil njun prvi dvoboj na kakšnem izmed velikih turnirjev. Alexander, tudi branilec naslova v Washingtonu, je upravičil vlogo favorita (6:3 in 7:5), devet let starejši Mischa pa je priznal, da je bilo na igrišču zelo čustveno.

Ko sta Alexander Zverev in Mischa Zverev pred bratskim dvobojem na mreži pozirala za skupno fotografijo, je navzoče prevevala posebna energija.

''Ko nama je občinstvo zaploskalo, je bilo zelo čustveno. V očeh so se mi nabirale solze. Bilo je neverjetno, spraševal sem se o tem, o čem zdaj razmišljajo najini starši. Potreboval sem kar nekaj sekund, da sem se lahko z mislimi ponovno osredotočil na dvoboj,'' je po zgodovinskem obračunu v Washingtonu, na katerem sta se prvič, odkar sta del teniške karavane, v glavnem delu enega izmed ATP turnirjev pomerila brata Zverev, dejal 30-letni Mischa.

Starejši izmed bratov, ki na svetovni lestvici zaseda 45. mesto in ne dosega tako bleščečih rezultatov kot devet let mlajši Alexander, se je upiral prvemu nosilcu po najboljših močeh, a je na koncu po slabih dveh urah priznal premoč. Po dvoboju je sledil dolg objem, prepoln čustev.

Juan Martin del Potro
Sportal Povratnik Murray po zmagi zajokal, Del Potru se nasmiha uvrstitev kariere

Naslednjič v finalu?

Mlajši Zverev, ki s 198 cm spada med višje udeležence teniške karavane, je zmagal s 6:3 in 7:5. To je bil prvi bratski dvoboj v glavnem delu ATP turnirja po letu 2016, ko sta se v Kitzbühlu pomerila avstrijska brata Gerald in Jürgen Melzer.

Nemca z ruskimi koreninami v teniški karavani občasno združujeta moči v igri dvojic. | Foto: Guliverimage/Getty Images Nemca z ruskimi koreninami v teniški karavani občasno združujeta moči v igri dvojic. Foto: Guliverimage/Getty Images

''Bilo je nekaj posebnega. Koliko igralcev se lahko pohvali s tem, da so na enem izmed največjih turnirjev na svetu igrali proti bratu? Upam, da se to ni zgodilo zadnjič. Upam, da bova kdaj v prihodnosti prekrižala loparje v finalu. Morda je bila to le prva izmed številnih najinih tekem,'' je po zmagi, s katero se je prebil med osem najboljših, dejal Alexander Zverev.

Benoit Paire
Sportal Francozu počil film, sledil je uničevalni šov, ATP ga je kaznoval #video

Izločila sta prva nosilca

Po zgodovinskem srečanju, v katerem sta bila slabi dve uri tekmeca, sta hitro združila moči. V konkurenci dvojic sta se pomerila proti prvima nosilcema, slovenskima sosedoma. Avstrijec Oliver Marach in Hrvat Mate Pavić sta doživela hud poraz. Nemca z ruskimi koreninami sta ju nadigrala s 6:1 in 6:4. Energija, s katero sta se napolnila na medsebojnem srečanju, jima je pomagala do odmevne zmage. Alexander bo poskušal zmagoviti niz nadaljevati tudi v konkurenci posameznikov, kjer ga v četrtfinalu čaka sedmi nosilec Japonec Kei Nishikori.

Olga Danilović
Sportal Košarkarski as in teniška princesa: "Ti, hčerka, si očetov sin"
Ne spreglejte