Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
2. 8. 2018,
7.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80

Natisni članek

teniški globus ATP Benoit Paire

Četrtek, 2. 8. 2018, 7.45

5 let, 8 mesecev

Benoit Paire

Francozu počil film, sledil je uničevalni šov, ATP ga je kaznoval #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,80
Benoit Paire | Francoski teniški igralec Benoit Paire je bil na začetku leta 2016 18. igralec sveta, zdaj je na 55. mestu. | Foto Reuters

Francoski teniški igralec Benoit Paire je bil na začetku leta 2016 18. igralec sveta, zdaj je na 55. mestu.

Foto: Reuters

Teniško dogajanje v Washingtonu je v sredo zaznamoval tudi živčni izpad Benoita Paireja. Francoz se je poslovil v prvem krogu, na dvoboju s Ciprčanom Marcosom Baghdatisom pa razbil kar tri loparje. Občinstvo je vročekrvnemu igralcu ob odhodu z igrišča namenilo glasne žvižge. Francoz bo moral plačati kazen v višini 16.500 dolarjev.

Razbijanje loparjev v teniškem svetu ni redek pojav. Igralci, ki radi preskakujejo meje dovoljenega, a tudi okusnega, hkrati pa ne znajo v najbolj stresnih trenutkih brzdati svojih živcev, se pogosto znašajo nad svojo opremo. Izjema niso niti najboljši na svetu, saj so znali loparje pred očmi gledalcev na največjih stadionih uničevati tudi številni izmed največjih teniških asov na svetu.

Serena Williams
Sportal Senzacija v ZDA, Serene Williams ni tako ponižala še nobena

Ko se ponesreči kateri izmed lažjih udarcev ali pa je premoč tekmeca preveč boleča, da bi jo igralec sprejel na miren, dostojanstven način, nastopi stresen trenutek. Francoskemu teniškemu igralcu Benoitu Paireju je tako v sredo večkrat počil film. Devetindvajsetletnik iz Avignona je stežka prebolel poraz v prvem krogu turnirja ATP v Washingtonu, kjer ga je izločil Ciprčan Marcos Baghdatis (6:3, 3:6 in 2:6). Ko je v odločilnem tretjem nizu pri zaostanku z 2:4 zapravil smash in omogočil tekmecu, da je povedel s 5:2, se mu je stemnilo pred očmi. Izgubil ni le točke, ampak tudi živce.

Najprej se je znesel nad loparjem, s katerim je zgrešil zadnji udarec. Močno ga je udaril ob tla, nato pa še zalučal v mrežo. S tem se še ni pomiril. Jezno je odkorakal proti klopi, jo brcnil, nato pa razbil še drugi lopar. Sodnik ga je kaznoval za nešportno obnašanje, tako da se je Paire znašel še v večjih težavah. V boljšo voljo ga je poskušal spraviti Baghdatis, ga objel, a Francoz ni dolgo ohranil mirnosti.

Ko je najbolj priljubljeni ciprski športnik, pred leti tudi finalist OP Avstralije, izkoristil zaključno žogico za zmago, je Paire nadaljeval rušilni šov. Razbil je še tretji lopar, gledalci pa so ga ob odhodu z igrišča glasno izžvižgali. Francoza je zaradi nešportnega obnašanja doletela denarna kazen združenja ATP v višini 16.500 ameriških dolarjev (14.172 evrov), kar je dvakrat več, kolikor je zaslužil z nastopom na turnirju.

Stroški treh razbitih loparjev, vsak je vreden več kot 250 evrov, Paireja ob spoznanju, da je v dolgi karieri profesionalnega teniškega igralca zgolj od turnirskih nagrad zaslužil okrog pet milijonov evrov, naj ne bi pahnili v resnejše težave. V karieri se je na svetovni jakostni lestvici najvišje podal do 18. mesta, leta 2015 pa je v konkurenci posameznikov na Švedskem osvojil edini turnir ATP.

Andy Murray
Sportal Murray z zmago zaznamoval vrnitev na igrišča
Olga Danilović
Sportal Danilovićevi finale 17-letnic v Moskvi
Ne spreglejte