Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
10.49

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

Natisni članek

Davisov pokal Novak Đoković

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 10.49

5 mesecev

Sramotne obtožbe na račun Đokovića?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92
Novak Đoković | Novak Đoković se je znašel pred obtožbami, nekateri ga kritizirajo, drugi branijo. | Foto Guliverimage

Novak Đoković se je znašel pred obtožbami, nekateri ga kritizirajo, drugi branijo.

Foto: Guliverimage

Nekdanji francoski kolesar Marc Madiot meni, da bi morali Novaka Đokovića iz Davisovega pokala suspendirati, potem ko pred dvobojem ni opravil obeh testiranj. Na drugi strani se mu je odločno v bran postavila Marion Bartoli, nekdanja vrhunska francoska teniška igralka. Ta je dejala da so obtožbe na račun Srba sramotne in nepoštene.

Novak Đoković je bil razočaran po porazu proti Janniku Sinnerju. | Foto: Guliverimage Novak Đoković je bil razočaran po porazu proti Janniku Sinnerju. Foto: Guliverimage

V Malagi, kjer je prejšnji teden potekal Davisov pokal, je precej odmeval poraz Novaka Đokovića v polfinalu, potem ko je po treh zapravljenih zaključnih žogah izgubil proti Italijanu Janniku Sinnerju. Po porazu v igri dvojic je Srbija proti Italiji izgubila z 2:1 in izpadla iz tekmovanja. Za ta poraz je prevzel odgovornost Nole.

Za prvega igralca sveta je bilo zelo pestro že v četrtfinalu tekmovanja, ko je Srbija igrala proti Veliki Britaniji. Poldrugo uro pred dvobojem so ga poklicali na protidopinški test, kar ga je pošteno razjezilo in je pozneje na novinarski konferenci povedal, da česa takšnega v svoji karieri še ni doživel.

Marc Madiot | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Meni, da bi morala slediti kazen

Zato je Đoković del testiranja opravil pred dvobojem, po dvoboju pa še drugi del testiranja, kar je zelo zmotilo nekdanjega vrhunskega kolesarja Marca Madiota. Ta je za radio RMC povedal, da obstajajo jasna pravila.

"Zavrnil je test pred dvobojem. Če protidopinška komisija opravlja svoje delo, bi moral biti Đoković suspendiran. Zavrnil je test pred dvobojem, ki ga je opravil pozneje. Tudi v kolesarstvu so testiranja, če test zavrneš, je ta pozitiven. Če si na testu pozitiven, sledi kazen. Takšno je pravilo," je bil jasen Madiot, ki je pozneje dodal, da lahko med dvobojem izginejo sledi dopinga.

Marion Bartoli se je postavila v bran Novaku Đokoviću. | Foto: Guliverimage Marion Bartoli se je postavila v bran Novaku Đokoviću. Foto: Guliverimage

Obtožbe so nepoštene in sramotne

Medtem, ko je bil 64-letni nekdanji kolesar do Đokovića zelo kritičen, se mu je odločno v bran postavila nekdanja vrhunska teniška igralka in zmagovalka Wimbledona Marion Bartoli. Dejala je, da je treba poznati ozadje zgodbe.

"Ko veš, da te čaka test, te nekdo spremlja ves dan. Čim greš z igrišča, ti sledijo v slačilnico, tudi ko se prhaš. Če ne moreš na stranišče, te spremlja na tiskovno konferenco, s teboj je, dokler ne izročiš urina. Ne vidim nobene razlike, če narediš test pred dvobojem ali po njem. Še posebej zato, ker je koncentracija urina po dvoboju višja, med dvobojem se namreč pojavi učinek dehidracije," je povedala Bartolijeva in dejala, da se vse obtožbe na račun 36-letnega Beograjčana sramotne in nepoštene.

Preberite še:

Jannik Sinner
Sportal Italijani po 47 letih drugič do "solatne sklede"
Jannik Sinner Novak Đoković
Sportal Đoković dvakrat premagan, v finalu je Italija
Novak Đoković
Sportal Đoković kar ni mogel verjeti: Sramota, kaj so mi napravili!
Ne spreglejte