Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 8. 2020,
9.40

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Natisni članek

Novak Đoković Nick Kyrgios

Nedelja, 2. 8. 2020, 9.40

3 leta, 8 mesecev

OP ZDA

"Ne morete plesati po mizah in grabiti denar" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Nick Kyrgios | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nick Kyrgios, avstralski teniški igralec, je sporočil, da se letos ne bo udeležil OP ZDA. Avstralec je znova okrcal Novaka Đokovića in tiste, ki naj bi se v tem času vedli sebično in neodgovorno.

Nick Kyrgios je v zadnjem času večkrat javno kritiziral teniške igralce, ki so se v času koronavirusa vedli neodgovorno. Še najbolj je bil na udaru Novak Đoković, ki je bil eden izmed organizatorjev Adria Toura, kjer se je okužilo kar nekaj igralcev in spremljevalnega osebja. Zelo kritičen pa je bil tudi do Aleksandra Zvereva. Ta je namreč dejal, da bo šel za 14 dni v samoizolacijo, a so ga kmalu po tem videli, kako se zabava.

OP ZDA | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Nič nima proti organizaciji in ljudem privošči, da obdržijo službe

Kyrgios se je odločil, da ne bo odpotoval v New York, kjer naj bi od konca avgusta pa do sredine septembra potekal grand slam. Sam meni, da sta ta trenutek najpomembnejša zdravje in varnost za družbo. "Šport in gospodarstvo lahko obnovimo, izgubljenih življenj pa ne moremo vrniti."

Dejal je, da nima nič proti organizaciji OP ZDA in da je eden od tistih, ki delavcem najbolj privošči, da obdržijo svoje službe. "Govorim za ljudi, ki delajo v restavracijah, čistilkah, spremljevalcih. To so ljudje, ki najbolj potrebujejo svoje službe."

Novak Đoković | Foto:

"Ne morete plesati po mizah in grabiti denar"

Vse teniške igralce je pozval, da morajo delati v interesu drug drugega, ob tem pa okrcal tiste, ki se v zadnjem času niso najbolj držali pravil. Tukaj je imel v mislih predvsem Novaka Đokovića, ki se je tudi sam okužil s koronavuirusom.

"Ne morete plesati na mizah, grabiti denar po Evropi ali poskušati organizirati ekshibicijske turnirje, kjer boste na hitro zaslužili. To je sebično, mislite tudi na druge. O tem se gre pri virusu. Ne zanima me, na katerem mestu ste na lestvici ali koliko denarja imate. Vedite se odgovorno."

Tistim igralcem, ki upoštevajo pravila in so bili nesebični, je zaželel srečo. "Igrajte na lastno odgovornost, s tem nimam nobenih težav," jim je sporočil.

Nick Kyrgios | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Ker mu je mar za ljudi

"Ne bom igral na OP ZDA. Težko mi je, ker ne bom igral na enem od največjih športnih igrišč - Arthur Ashe Stadium. A mi je mar za ljudi, za moje Avstralce, za stotisoče Američanov, ki so izgubili življenja. Za vse vas. To je moja odločitev, če vam je všeč ali ne. To so moji razlogi," je v svoji videoizjavi povedal trenutno 40. igralec sveta.

Kyrgios je bil v teh časih kritičen do nekaterih igralcev. Nazadnje sta se sporekla z Borno Ćorićem, hrvaškim teniškem igralcem, za katerega je dejal, da nima nič v glavi.

Nick Kyrgios
Sportal Označil ga je za bedaka, ker je branil Đokovića in druge
Novak Đoković
Sportal Tako Đoković kot Nadal na seznamu za New Yorku
Novak Đoković
Sportal Je to razlog, da bi Đoković lahko prišel na OP ZDA?
Ne spreglejte