SiolNET. Sportal Tenis
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smukaška klasika za zdaj ostaja na koledarju

0,04

termometer

Wengen
Foto: Getty Images

Švicarska smukaška klasika, tradicionalno tekmovanje za svetovni pokal alpskih smučarjev za pokal Lauberhorn v Wengnu, za zdaj ostaja na tekmovalnem koledarju. Švicarska smučarska zveza je preklicala zahtevo za umik Wengna iz koledarja tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis, potem ko je na pomoč priskočil domači podjetnik.

Na pomoč je v zadnjem trenutku priskočil hotelir Jörg Moser, ki je obljubil, da bo rešil to tekmovanje, vsako leto na sporedu januarja, katerega vrhunec je eden najbolj spektakularnih smukov, dolg kar 4,48 kilometra.

Poslovnež je organizatorjem tekem v Wengnu obljubil denarno injekcijo v višini 300.000 frankov (285.000 evrov), kar predstavlja tretjino vsote, ki jo iščejo organizatorji, švicarska zveza pa je umaknila grožnjo za črtanje tekmovanje s tekmovalnega koledarja po sezoni 2021/22.

Prireditelji v Wengnu so imeli namreč zadnja leta finančne težave in so zahtevali večji delež od televizijskih in marketinških pravic. Zadeva je celo romala na arbitražno sodišče v Lozani.

Švicarji se nadejajo tudi vladne subvencije

Švicarska smučarska zveza se nadeja tudi vladne subvencije, s katero bodo zapolnili preostalo vrzel, saj ne more zagotoviti želenega zneska v višini enega milijona švicarskih frankov oziroma 945.000 evrov.

"Želimo zagotoviti prihodnost za spektakularne dirke za pokal Lauberhorn v edinstvenem gorskem okolju, vendar ne za vsako ceno," so švicarski mediji navedli šefa zveze Ursa Lehmanna.

Wengen Sportal Spor v Švici: bo sloviti Wengen izpadel iz svetovnega pokala? Wengen Sportal Švicarski odgovor na wengenski šok

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin