Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
17. 3. 2021,
18.00

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Natisni članek

Rafael Nadal tenis Andrej Rubljev

Sreda, 17. 3. 2021, 18.00

3 leta, 1 mesec

Andrej Rublev

Služi milijone, a si tudi stanovanja ne more privoščiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Andrej Rubljev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Andrej Rublev, ruski teniški igralec, v zadnjem času blesti na teniških igriščih. Eden najbolj perspektivnih igralcev tenisa na turneji je spregovoril tudi o tem, kako "težak" je teniški kruh. 

Andrej Rubljev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Verjemite mi, tenis je zelo drag šport"

Andrej Rublev trenutno igra na turnirju v Dubaju, kjer se je uspešno prebil v tretji krog prestižnega turnirja. Trenutno osmi igralec sveta je v svoji teniški karieri zaslužil že lepe vsote denarja. Samo s turnirskimi nagradami je na svoj račun pospravil skoraj osem milijonov dolarjev (6,7 milijona evrov). Ruski teniški igralec je novinarjem v Dubaju potožil, da si tudi stanovanja ne more kupiti, saj pravi, da z zasluženim denarjem komaj pokrije tekoče stroške.

"Leta 2020 sem moral pet mesecev plačevati, ko se zaradi pandemije tenis ni igral, vse svoje člane ekipe. K sreči mi zaradi tega ni bilo treba plačati letalskih vozovnic. Kljub temu sem nekaj zaslužil, a verjemite mi, tenis je zelo drag šport," je povedal 23-letni teniški igralec, ki pravi, da si tudi lastnega stanovanja ne more kupiti.

Zgleduje so po Rafaelu Nadalu

Kot pravi, mu je Rafael Nadal, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, največji vzornik in tisti, mu daje motivacijo. Španec je včeraj odpovedal še turnir v Miamiju, in kot je povedal, se bo posvetil sezoni na pesku. Rafa bo letos na OP Francije lovil že svojo 14. zmago.

"Osvojil je že 13 lovorik na Roland Garrosu. To nas bi moralo vse motivirati, da ga osvojimo vsaj enkrat. Rafa je eden tistih igralcev, ki se vedno borijo do konca in ne glede na trenutni rezultat. Lahko bi 'umrl' na terenu, ampak on bi se boril naprej," je povedal Rublev, ki se je "spotaknil" tudi ob trenutno lestvico ATP.

Andrej Rubljev | Foto: Reuters Foto: Reuters Tudi njemu ni všeč trenutno točkovanje

V času pandemije tudi v tenisu veljajo posebna pravila, da igralci ne morejo izgubiti točk. Sistem je nastavljen tako, da so igralci zaščiteni, potem ko nekateri zaradi pandemije ne morejo potovati. Že pred njim je bil kritičen Aleksander Zverev. Nemec ne razume, kako je na lestvici lahko za Rogerjem Federerjem, potem ko Švicar 13 mesecev ni igral turnirja. Podobno mnenje je delil tudi Andrej Rublev.

"Če bi imeli navaden sistem, bi bil na četrtem mestu. Tako sem jaz izračunal. Kaj mislite, da je bolje zame? Da sem številka osem ali štiri?" je izjavil Rublev, ki je v svoji karieri osvojil osem lovorik, v letošnji sezoni pa pozna samo dva poraza.

Rafael Nadal
Sportal Nadal odpovedal tudi Miami
Novak Đoković
Sportal S kakšnimi težavami se trenutno ubada Novak Đoković?
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal zavrnil povabilo za Dubaj
Ne spreglejte