Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
14.10

Osveženo pred

1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Wimbledon

Sreda, 19. 6. 2024, 14.10

1 teden

Posebna povabila za Wimbledon

Slovenke brez posebnega povabila za Wimbledon, kdo ga je dobil?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Wimbledon 2021 igrišče | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tri nekdanje prve teniške igralke sveta, Nemka Angelique Kerber, Japonka Naomi Osaka in Danka Caroline Wozniacki, so prejele posebna povabila za igranje v glavnem žrebu turnirja za grand slam v Wimbledonu prihodnji mesec, so danes sporočili organizatorji. Tako imenovani wild card so podelili tudi Britankama Emmi Raducanu in Heather Watson.

Vse tri nekdanje prve igralke sveta so mamice in so se na teniška igrišča vrnile po daljši odsotnosti, potem ko so se odločile, da bodo ustvarile družino. Kerberjeva, ki je po 18 mesecih porodniškega dopusta padla na 224. mesto na svetu, je turnir osvojila leta 2018, leta 2016 pa izgubila v finalu.

Naomi Osaka, trenutno 113. igralka sveta, in Caroline Wozniacki, ki na lestvici WTA zaseda 119. mesto, sta skupaj osvojili pet naslovov na turnirjih za grand slam.

Osaka, ki se je prejšnji teden na turnirju Rosmalen uvrstila v četrtfinale, se je dvakrat uvrstila v tretji krog Wimbledona, Wozniacki pa se je šestkrat uvrstila v osmino finala.

Emma Raducanu | Foto: Reuters Emma Raducanu Foto: Reuters

Obetavna Britanka, nekdanja zmagovalka OP ZDA Emma Raducanu, ki je bila lani osem mesecev odsotna po operaciji obeh zapestij in gležnjev, je prejela tudi povabilo na turnir za grand slam na travi. Emma Raducanu je na svetovni lestvici na 165. mestu.

Britanke Fran Jones, Lily Miyazaki in Heather Watson so preostale igralke, ki so prejele povabila na ženski turnir v Wimbledonu.

Med temi ni Slovenk. Kvalifikacije za nastop v glavnem delu turnirja na sveti travi se bodo na igriščih v Roehamptonu začele 24. junija. Glavni del turnirja v Wimbledonu bo od 1. do 14. julija.

Preberite še:

Andy Murray
Sportal Andy Murray prvič odkrito o koncu kariere
Novak Đoković
Sportal Kaj se dogaja z Novakom Đokovićem? Rafe ne bo.
Ne spreglejte