Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
21.00

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre Wimbledon Andy Murray tenis

Natisni članek

Torek, 18. 6. 2024, 21.00

1 mesec

Wimbledon in olimpijske igre zadnja dva turnirja?

Andy Murray prvič odkrito o koncu kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Andy Murray | Andy Murray še vedno rad igra tenis, a ni več na ravni, kakršne je bil sposoben nekoč. | Foto Reuters

Andy Murray še vedno rad igra tenis, a ni več na ravni, kakršne je bil sposoben nekoč.

Foto: Reuters

Pred dnevi je britanska teniška zveza Andyja Murrayja izbrala za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Zdaj 37-letnik sporoča, da bi to utegnil biti njegov zadnji turnir. Bi bil sicer za slovo pravi tudi domači grand slam v Wimbledonu, še dodaja.

Jelena Ostapenko
Sportal Šok za Ostapenko v Birminghamu

Škot Andy Murray je bil pred osmimi leti, ko je osvojil svoj tretji in zadnji turnir za grand slam, številka 1 na teniški lestvici ATP. V zadnjih letih so ga predvsem poškodbe oddaljile od teniškega vrha. Prva dva grand slama te sezone (Melbourne in Pariz) je sklenil že v uvodnem krogu. Nekajkrat je že namignil, da je veliko vprašanje, če bo po letošnjem poletju še igral profesionalni tenis. Zdaj je na to temo spregovoril za BBC.

Ta teden Andy Murray igra v Queens Clubu. | Foto: Reuters Ta teden Andy Murray igra v Queens Clubu. Foto: Reuters "Če bom končal kariero, bi bilo na mestu, da to storim v Wimbledonu ali na olimpijskih igrah. Imam izjemne spomine tako na Wimbledon kot na britansko olimpijsko ekipo." Wimbledon je torej osvojil leta 2016, olimpijsko zlato kolajno pa tako v Londonu (2012) kot v Riu (2016). "Peti olimpijski nastop je motiv, da ostanem motiviran in še igram." Wimbledon se začenja prvega julija, konec tega meseca pa olimpijski turnir na Rolandu Garrosu. Ali bosta to res njegova zadnja v karieri, pa je "odvisno od rezultata in od tega, kako se bom počutil." 

Ni pa tako lahko skleniti kariere, razlaga: "Nekateri ljudje se veselijo upokojitve. Jaz nimam takšnega občutka. Rad igram tenis, a če fizično ne bom sposoben igrati na želeni ravni in rezultati ne bodo dobri, bom to upošteval. V naslednjih tednih bomo torej videli, kaj se bo zgodilo." Ta torek igra dvoboj osmine finalna turnirja na travi v londonskem Queens Clubu.

Arina Sabalenka
Sportal Arina Sabalenka odpovedala nastop na olimpijskih igrah
Ons Jabeur
Sportal Po Sabalenki bo tudi Ons Jabeur izpustila olimpijski teniški turnir
Ne spreglejte