Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 6. 2024,
17.10

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,72
Pariz 2024 Pariz 2024 olimpijske igre WTA tenis Arina Sabalenka

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 6. 2024, 17.10

1 mesec

Trenutno tretje igralke sveta ne bo v Pariz

Arina Sabalenka odpovedala nastop na olimpijskih igrah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,72
Arina Sabalenka | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Beloruska teniška zvezdnica Arina Sabalenka ne bo nastopila na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu. Za ta korak se je odločila zaradi natrpanega urnika tekmovanj pod okriljem ženskega združenja poklicnih igralk WTA.

"Preprosto gre za slabo načrtovanje WTA. Po olimpijskih igrah moramo odleteti v Kanado na enega od obveznih turnirjev. To je prevelik pritisk in vpliva na zdravje tekmovalk," je na novinarski konferenci pred travnatim turnirjem v Berlinu dejala Arina Sabalenka, 26-letnica iz Minska.

"Zaradi tega moram žrtvovati enega od turnirjev in to so v tej fazi moje kariere olimpijske igre," je še dodala tretja igralka svetovne lestvice. Dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije je izpostavila, da bi se morala v naslednjih dveh mesecih prilagoditi na vse tri podlage.

Trenutno turnirji potekajo na travi kot priprava na Wimbledon (1.-15. julij), v Parizu se bo na OI med 27. julijem in 4. avgustom igralo na peščeni podlagi, po odhodu v Severno Ameriko pa sledijo tradicionalni turnirji na trdi podlagi, najprej močan turnir v Torontu med 6. in 12. avgustom. "Tega je enostavno preveč in je škodljivo za naše zdravje," je še pripomnila 26-letnica.

Sabalenka je na novinarski konferenci poudarila, da njena odpoved nastopa na OI ni posledica odločitve Mednarodnega olimpijskega komiteja, da lahko na OI Belorusi in Rusi nastopajo le v nevtralnih barvah ter simbolih zaradi ruske invazije na Ukrajino.

Jack Draper
Sportal Nov britanski teniški up prvič osvojil turnir ATP
Andy Murray
Sportal Andy Murray še petič na olimpijskih igrah
Ne spreglejte