Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
8.20

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Arina Sabalenka tenis olimpijske igre Ons Jabeur Pariz 2024 Pariz 2024

Torek, 18. 6. 2024, 8.20

3 tedne, 6 dni

Po Sabalenki bo tudi Ons Jabeur izpustila olimpijski teniški turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,12
Ons Jabeur | Tunizijska teniška igralka Ons Jabeur bo zaradi poškodbe izpustila olimpijski turnir.  | Foto Guliverimage

Tunizijska teniška igralka Ons Jabeur bo zaradi poškodbe izpustila olimpijski turnir.

Foto: Guliverimage

Tunizijska teniška igralka Ons Jabeur ne bo nastopila na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Deseta teniška igralka sveta se ne bo potegovala za prvo afriško olimpijsko teniško kolajno v tenisu zaradi nevarnosti poslabšanja poškodbe kolena.

Devetindvajsetletna Tunizijka Ons Jabeur se je do zdaj na največjih teniških turnirjih za veliki slam trikrat uvrstila v finale, dvakrat v Wimbledonu v letih 2022 in 2023 ter enkrat leta 2022 na odprtem prvenstvu ZDA. Leta 2022 je postala sploh prva Arabka in prva Afričanka, ki je zaigrala v finalu turnirja za veliki slam.

"Po posvetu z zdravniško ekipo smo se v zvezi z udeležbo na olimpijskih igrah v Parizu odločili, da bi hitra sprememba podlage in potrebna prilagoditev telesa ogrozila moje koleno ter preostanek sezone. Žal ne bom mogla sodelovati na OI 2024," je Jabeur sporočila na družbenem omrežju. Jabeur je lani prestala operacijo na desnem kolenu.

Gre za še drugo odmevnejšo odpoved nastopa na olimpijskem teniškem turnirju v Parizu. Pred tem se je nastopu na letošnjih OI odrekla tudi beloruska teniška zvezdnica Arina Sabalenka, ki se je za ta korak prav tako odločila zaradi natrpanega urnika tekmovanj pod okriljem ženskega združenja poklicnih igralk WTA.

Olimpijski turnir na peščenih igriščih Roland Garrosa

Olimpijski turnir v Parizu bo potekal na peščenih igriščih Roland Garrosa, na katerih vsako leto poteka drugi grand slam v sezoni, odprto prvenstvo Francije. Olimpijski turnir bo od 27. julija do 4. avgusta. Začel se bo manj kot dva tedna po koncu grand slama v Wimbledonu in končal tri tedne pred začetkom odprtega prvenstva ZDA.

Wimbledon poteka na travnatih igriščih, medtem ko US Open igrajo na trdi podlagi.

Ne spreglejte