Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 5. 2022,
21.01

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Aljaž Bedene OP Francije Roland Garros Tamara Zidanšek Kaja Juvan

Četrtek, 19. 5. 2022, 21.01

1 leto, 11 mesecev

Slovenci dobili nasprotnike na Roland Garrosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Aljaž Bedene |  Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril z Avstralcem Christopherjem O'Connellom. | Foto Guliverimage

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril z Avstralcem Christopherjem O'Connellom.

Foto: Guliverimage

Žreb je določil, da bo edini slovenski predstavnik na odprtem teniškem prvenstvu Francije Aljaž Bedene v prvem krogu igral z Avstralcem Christopherjem O'Connellom, lanska polfinalistka Tamara Zidanšek, ki je 24. nosilka, se bo srečala z Američanko Claire Liu, Kajo Juvan pa čaka kvalifikantka.

Tako Bedene kot Zidanškova se s tekmecema še nista srečala. Štiriindvajsetletna Konjičanka, ki je lani izgubila v polfinalu proti Rusinji Anastaziji Pavljučenkovi, bo prvi dvoboj igrala proti tri leta mlajši tekmeci, ki je na lestvici WTA na 92. mestu.

Claire Liu bo prvič v karieri nastopila v glavnem delu odprtega prvenstva Francije, za seboj pa ima blestečo mladinsko kariero. Leta 2017 je bila prva mladinka na svetu, je zmagovalka mladinskega Wimbledona, v Roland Garrosu pa je nastopila v finalu.

Dvaintridesetletni Ljubljančan ima za seboj naporne mesece, v katerih se je ubadal z zdravstvenimi težavami: v letu 2022 je dobil vsega en dvoboj, zato je zdrsnil na 175. mesto lestvice ATP. Njegov prvi tekmec je na 124. mestu, je pet let mlajši, v primerjavi z Bedenetom, ki je v Parizu dvakrat prišel do tretjega kroga (v letih 2016, 2020), pa Avstralec v Roland Garrosu še nima zmage med posamezniki.

Kajo Juvan čaka kvalifikantka. | Foto: Teniška zveza Slovenije Kajo Juvan čaka kvalifikantka. Foto: Teniška zveza Slovenije

Od treh slovenskih predstavnikov je trenutno v najboljši formi Kaja Juvan, ki se je danes uvrstila v polfinale turnirja WTA v Strasbourgu. Na lestvici WTA zaseda 81. mesto, njeno letošnje razmerje zmag in porazov pa je 18-9.

V moškem delu turnirja so branilec naslova Novak Đoković, 13-kratni zmagovalec tega turnirja Rafael Nadal in mladi, nadarjeni Španec Carlos Alcaraz v istem delu žreba, kar pomeni, da se lahko Đoković in Nadal srečata že v četrtfinalu, Alcaraz pa se lahko z njima pomeri v polfinalu.

Med dekleti je glede na formo in pet zaporednih osvojenih turnirjev prva favoritinja vodilna igralka na svetu Poljakinja Iga Swiatek, ki je Roland Garros osvojila leta 2020. Na njeni poti so na primer Simona Halep v osmini finala, Karolina Pliškova v četrtfinalu, v polfinalu pa Paula Badosa ali Arina Sabalenka.

Preberite še:

Kaja Juvan
Sportal Odlična Kaja Juvan je premagala četrto nosilko
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal je brez težav opravil dvourni trening
Carlos Alcaraz Madrid 2022
Sportal Bi se morala Nadal in Đoković bati čudežnega 19-letnika?
Ne spreglejte