Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
18.52

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

Grega Žemlja slovenska teniška reprezentanca Davisov pokal

Sobota, 22. 6. 2024, 18.52

3 mesece, 1 teden

Davisov pokal, turnir tretje evropske skupine

Slovenci do napredovanja v Črni gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Grega Žemlja | Zasedba kapetana Grega Žemlje si je v Črni gori priborila napredovajje v kvalifikacije za drugo svetovno skupino Davisovega pokala. | Foto Grega Valančič/Sportida

Zasedba kapetana Grega Žemlje si je v Črni gori priborila napredovajje v kvalifikacije za drugo svetovno skupino Davisovega pokala.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska teniška reprezentanca si je na turnirju tretje evropske skupine v Ulcinju po zmagi nad Moldavijo z 2:1 priigrala napredovanje v kvalifikacije za drugo svetovno skupino Davisovega pokala.

Slovenci so tretjo regionalno ligo v Črni gori začeli s porazom z 1:2 proti Severni Makedoniji. V petek so nato z 2:1 premagali gostitelje, kar je bilo dovolj za drugo mesto v skupini, iz katere si je napredovanje kot prva takoj priborila Črna gora.

Slovensko reprezentanco je za napredovanje danes čakal še dvoboj z drugouvrščeno ekipo skupine B Moldavijo. Uvodni dvoboj je proti 40-letnemu Andreiju Gorbanu dobil Sebastian Dominko s 6:2 in 6:3 po uri in 27 minutah.

Moldavci so izenačili v drugi tekmi, ko je Bora Artnaka s 6:4, 0:6 in 7:6 (4) po skoraj treh urah ugnal 670. igralec sveta Ilija Snitari. Artnak je imel v tretjem nizu pri vodstvu s 5:4 tudi dve žogici za zmago, a se je Moldavec rešil in tekmo dobil po podaljšani igri.

Zmago in napredovanje zasedbi kapetana Grega Žemlje sta nato v odločilni igri dvojic priigrala Dominko in Jan Kupčič, ki sta s 6:3 in 6:3 premagala Snitarija in Andreija Ciumaca.

Preberite še:

Slovenija Estonija Davisov pokal Bor Artnak
Sportal Slovenci v Ulcinju s Severnimi Makedonci in Črnogorci
Ne spreglejte