Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2024,
9.07

Osveženo pred

2 uri, 10 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Jannik Sinner

Torek, 17. 9. 2024, 9.07

2 uri, 10 minut

Sinner po dopinški aferi zaposlil nekdanjega Đokovićevega fizioterapevta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Jannik Sinner | Jannik Sinner ima novega fizioterapevta. | Foto Reuters

Jannik Sinner ima novega fizioterapevta.

Foto: Reuters

Najboljši teniški igralec sveta Jannik Sinner je konec avgusta po dopinškem škandalu odpustil kondicijskega trenerja in fizioterapevta. Zdaj je po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA okrepil trenerski štab z dvema strokovnjakoma za fizično pripravo, ki sta vrsto let sodelovala tudi s srbskim zvezdnikom Novakom Đokovićem.

Prvi igralec sveta je marca dvakrat padel na dopinškem testu, vendar se je izognil suspenzu, ker je neodvisna preiskava ugotovila, da naj bi prepovedani steroid klostebol zaužil nenamerno.

Sinner po pozitivnem testu ni bil suspendiran, kot je to običajno, zaradi zelo majhne količine prepovedanega sredstva, pa tudi zaradi dejstva, da je takoj predstavil dobre argumente o svoji nedolžnosti.

Zmagovalca odprtega prvenstva Avstralije in ZDA je sodišče oprostilo krivde in sprejelo Sinnerjevo razlago, da ga je fizioterapevt nenamerno okužil s snovjo, je sporočila Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia).

Italijan je bil pozitiven na klostebol, ki se lahko uporablja za izgradnjo mišične mase, potem ko je njegov fizioterapevt Giacomo Naldi nanesel pršilo brez recepta na rano na lastni roki, preden je opravil zdravljenje s Sinnerjem. Sprej je Naldiju dal trener Umberto Ferrara.

Z obema je Sinner nato tik pred začetkom zadnjega letošnjega turnirja za grand slam končal sodelovanje, v nedeljo pa je osvojil še drugi grand slam v sezoni.

Sinner je zdaj za fizično pripravo zaposlil Marca Panichija. "Dobrodošla v ekipi," je Južni Tirolec v ponedeljek zapisal na Instragramu ob fotografiji, na kateri je poleg Panichija tudi novi fizioterapevt Ulises Badio. Oba sta v preteklosti več let sodelovala z Đokovićem.

Panichi je sodeloval predvsem z rojakom Fabiem Fogninijem, Nemko Angelique Kerber in Kitajko Li Na, preden je bil del Đokovićeve ekipe od leta 2019 do začetka tega leta.

Bor Artnak
Sportal Je kaj novega v moški teniški hierarhiji?
Tara Đoković, Stefan Đoković
Sportal Đokovićeva otroka še vedno nimata mobilnega telefona
Ne spreglejte