Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2024,
9.30

Osveženo pred

1 dan, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Taylor Townsend Katerina Siniakova tenis Wimbledon

Nedelja, 14. 7. 2024, 9.30

1 dan, 22 ur

Wimbledon, finale (ženske dvojice)

Siniakova in Townsend najboljši med ženskimi pari

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Wimbledon Katerina Siniakova Taylor Townsend | Taylor Townsend in Katerina Siniakova sta osvojili Wimbledon med ženskimi dvojicami. | Foto Reuters

Taylor Townsend in Katerina Siniakova sta osvojili Wimbledon med ženskimi dvojicami.

Foto: Reuters

Čehinja Katerina Siniakova in Taylor Townsend iz ZDA sta v finalu ženskih dvojic na turnirju za grand slam v Wimbledonu, kjer sta bili četrti nosilki, premagali Kanadčanko Gabrielo Dabrowski in Novozelandsko Erin Routliffe, drugi nosilki. Po dveh urah in štirih minutah dvoboja je bil izid 7:6 (5) in 7:6 (1).

To je bil šele deseti dvoboj, ki sta ga Siniakova in Townsend odigrala skupaj. Čehinja je bila dolga leta uspešna v paru z rojakinjo Barboro Krejčikovo, ki je v soboto zmagala med posameznicami, ko je v finalu premagala Italijanko Jasmine Paolini s 6:2, 2:6 in 6:4.

V finalu tenisačev bosta danes ob 15. uri loparja prekrižala branilec naslova Španec Carlos Alcaraz in sedemkratni prvak najprestižnejšega turnirja na travi Srb Novak Đoković.

Za 28-letno Siniakovo je to deveti naslov na turnirjih za grand slam v dvojicah in tretji v Wimbledonu. S Krejčikovo je osvojila sedem naslovov, enega na letošnjem odprtem prvenstvu Francije junija v Parizu pa z Američanko Coco Gauff.

Prav tako 28-letna Townsend je prvič osvojil turnir za grand slam. Enkrat je izgubila v finalu odprtega prvenstva ZDA in enkrat v finalu OP Francije, obakrat med dvojicami.

Wimbledon, WTA, finale dvojic:

Katerina Siniakova/Taylor Townsend (Češ/ZDA/4) - Gabriela Dabrowski/Erin Routliffe (Kan/NZl/2) 7:6 (5), 7:6 (1)
Ne spreglejte