Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 10. 2014,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Caroline Wozniacki Agnieszka Radwanska Marija Šarapova Petra Kvitova Serena Williams Eugenie Bouchard Singapur

Četrtek, 23. 10. 2014, 12.43

8 let

Serena Williams odpihnila Kanadčanko, ruska lepotica verjetno ne bo prva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva teniška igralka sveta Američanka Serena Williams je bila v četrtek na sklepnem ženskem turnirju sezone v Singapurju brez milosti, Čehinja Petra Kvitova pa je premagala Marijo Šarapovo.

Williamsova, ki je v sredo presenetljivo klonila proti Romunki Simoni Halep, je bila danes na sklepnem ženskem turnirju sezone v Singapurju brez milosti. Po zgolj 58 minutah igre je v rdeči skupini namreč dvakrat s po 6:1 odpravila Kanadčanko Eugenie Bouchard in se odkupila za včerajšnji poraz.

Potem ko je Bouchardova dobila prvo igro v dvoboju s Sereno Williams, je bilo jasno, da je Halepova postala prva igralka rdeče skupine, ki se je že uvrstila v polfinale. Ali bo iz skupine napredovala tudi zmagovalka 18 turnirjev za grand slam Williamsova, bo znano v petek, saj je preboj številke 1 odvisen od razpleta dvoboja med Srbkinjo Ano Ivanović in za zdaj še neporaženo Halepovo.

Rusinja Marija Šarapova, sicer druga igralka z lestvice WTA, pa je danes skorajda zapravila vse možnosti, da bi leto 2014 končala kot številka 1 na svetu. Danes jo je namreč v beli skupini gladko, v dveh nizih po zgolj 75 minutah igre ugnala Čehinja Petra Kvitova, ki je slavila s 6:3 in 6:2.

Če želi Šarapova leto končati kot prva igralka sveta, bo morala osvojiti sklepni masters v Singapurju. A tudi to še ne bi bilo dovolj; za nameček mora upati, da se Williamsova ne prebije do finala. A te možnosti so zgolj teoretične, saj ima zdaj ruska zvezdnica tekmo pred koncem dva poraza in je na zadnjem mestu v beli skupini.

Že pred tem je danska teniška igralka Caroline Wozniacki prišla do svoje druge zmage v Singapurju. Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je tokrat premagala Poljakinjo Agniezsko Radwansko s 7:5 in 6:3 in si praktično že zagotovila napredovanje v polfinale.

Ne spreglejte