Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 6. 2016,
13.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

tenis Wimbledon Roger Federer

Četrtek, 30. 6. 2016, 13.06

6 let, 6 mesecev

Senzacija se je končala, on je šel pa na pivo #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Marcus Willis

Največje teniška senzacija letošnjega Wimbledona se je končala. Novi britanski junak Marcus Willis je v drugem krogu izgubil proti velikemu Rogerju Federerju. Kljub porazu (6:0, 6:3, 6:4) je bil tokrat on glavna zvezda dvoboja.

Zgodba, ki je zagotovo zrela za hollywoodsko uspešnico. Marcus Willis se je kot 772. igralec sveta prebil na glavni turnir v Wimbledonu, s tem pa je v Britaniji poskrbel za pravo teniško norišnico. Marcus Willis se je skozi predkvalifikacije in kvalifikacije (potreboval je šest zmag) uvrstil na glavni turnir. Tukaj pa zgodbe še ni bilo konec, v prvem krogu glavnega turnirja je premagal 54. igralca sveta Ricardasa Berankisa in poskrbel za še večjo senzacijo.

Fantje so bili polni idej

Še prav posebni so bili njegovi prijatelji, ki so imeli pripravljenih kar nekaj navijaških pesmi. V spodnjem videu si jih lahko ogledate –  fantje so bili polni idej.

 

Želi si še več

V drugem krogu mi je nasproti stal veliki Roger Federer. Bilo bi se vredno vprašati, kdaj so navijači Rogerja Federerja postavili v tako podrejen položaj. Celotno osrednje igrišče v Wimbledonu je namreč dihalo za 25-letnega teniškega igralca, ki je v mladih letih veljal za velikega talenta, a ga je mladostna vihravost odpeljala na druga pota. Zdaj se je znova našel v tenisu in želi si še večjih uspehov. "Užival sem na igrišču," je po dvoboju vidno izčrpan povedal 25-letnik, ki še vedno živi pri starših. "Če sem igral dobro in bil nekaj iger enakovreden Federerju, potem delam pravilno," je dodal.

"Morda se sliši smešno, ampak razočaran sem, ker sem izgubil. Na igrišče sem prišel z željo po zmagi," je povedal 25-letni Willis. | Foto: "Morda se sliši smešno, ampak razočaran sem, ker sem izgubil. Na igrišče sem prišel z željo po zmagi," je povedal 25-letni Willis.

Federer bi ga uvrstil med prvo petdeseterico

Nekaj lepih besed o svojem nasprotniku je spregovoril tudi Roger Federer. Švicar je dejal, da je bil tudi zanj ta dvoboj nekaj posebnega, in dvomi, da bo še kdaj igral proti 772. igralcu na lestvici ATP. Sedemkratni zmagovalec Wimbledona je menil, da bi svojega nasprotnika uvrstil med najboljših 50 igralcev na svetu.

Čeprav Willis ni imel praktično nobenih možnosti, da premaga Federerja, pa je bil njegov cilj jasen. "Morda se sliši smešno, ampak razočaran sem, ker sem izgubil. Na igrišče sem prišel z željo po zmagi. Imel sem nekaj fantastičnih tednov in bilo je super, ampak zdaj je pride na vrsto življenje po Wimbledonu. Želim si še več, želim si še več takšnih izkušenj," je povedal ljubljenec britanskih navijačev.

Ko so ga vprašali, ali bo zvečer kaj proslavljal, je sedmi sili odgovoril: "Povsem sem izčrpan. Najprej se moram malo umiriti, vendar mislim, da sem si zaslužil pivo."

Ne spreglejte