Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
9.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

trener sodelovanje Lestvica ATP ATP tenis Novak Đoković Boris Becker

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 9.44

6 let, 6 mesecev

Se bo Boris Becker vrnil k Novaku Đokoviću?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Boris Becker in Novak Đoković

Legendarni nemški trener Boris Becker se je pred kratkim razšel s srbskim teniškim igralcem Novakom Đokovićem, zdaj pa je presenetil z izjavo, da ne izključuje možnosti, da se bo v prihodnosti vrnil v tabor srbskega zvezdnika.

Novak Đoković in Boris Becker sta se razšla po treh letih zelo uspešnega sodelovanja. V zadnjih mesecih se je veliko ugibalo, ali bo srbsko-nemška naveza trajala tudi prihodnjo sezono. Nemec je Đokoviću javno postavil določene ultimate, če želi, da sodelujeta tudi v prihodnje. Kmalu za tem je Beograjčan, ki ima 12 lovorik s turnirjev za grand slam, sporočil, da Beckerja ni več v njegovi ekipi. To je bilo po mnenjih nekaterih pričakovano.

Novak Đoković se na svojega nekdanjega trenerja lahko obrne kadarkoli. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković se na svojega nekdanjega trenerja lahko obrne kadarkoli. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lahko ga pokliče kadarkoli

Glavna akterja sta vsaj navzven ostala v prijateljskih odnosih in najmlajši zmagovalec Wimbledona za prihodnost pušča odprta vrata. "Mislim, da sva imela tri čudovita in uspešna leta, vendar je bil čas, da se najine poti ločijo. Imam ga za velikega prijatelja in ve, da me lahko pokliče kadarkoli, če bo kaj potreboval. Oba sva ugotovila, da je bil čas za prekinitev najinega sodelovanja. To ne pomeni, da v prihodnosti ne bova spet sodelovala. Kdo ve, kaj se bo zgodilo čez leto ali dve," je povedal Becker.

V drugem delu sezone je šla njegova krivulja rezultatov navzdol. | Foto: Guliverimage/Getty Images V drugem delu sezone je šla njegova krivulja rezultatov navzdol. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sprva je šlo kot po maslu, nato pa …

Čeprav je Đoković v zadnji sezoni osvojil dve zmagi na turnirju za grand slam, je bila zanj sezona pod pričakovanji. Ko je še šestič osvojil OP Avstralije, se je vse odvijalo kot po maslu, nato je zmagal še na OP Francije in tako osvojil še edino lovoriko, ki mu je manjkala.

Po tistem je šla njegova krivulja rezultatov samo še navzdol. V Wimbledonu je izpadel v tretjem krogu, na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru se je poslovil že v uvodnem krogu, na zadnjem turnirju za grand slam (OP ZDA) pa je doživel boleč poraz v finalu, ko ga je premagal Stan Wawrinka.

Nole od julija ni dobil nobenega turnirja, s tem pa je izgubil tudi prvo mesto na lestvici ATP. Po 122 tednih ga je s teniškega prestola izrinil Škot Andy Murray.

Ne spreglejte