Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 12. 2016,
7.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Sreda, 7. 12. 2016, 7.15

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković odpustil Borisa Beckerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60
Boris Becker

Novak Đoković, eden najboljših teniških igralcev na svetu, je sporočil, da sta z Borisom Beckerjem prekinila uspešno sodelovanje.

Legendarni Nemec in Novak Đoković sta po treh letih in 25 osvojenih turnirjih prekinila sodelovanje. Srbski zvezdnik je v času sodelovanja z Borisom Beckerjem osvojil šest turnirjev za grand slam – po dva naslova na OP Avstralije in Wimbledonu ter po enega na OP ZDA in OP Francije.

Cilje sta izpolnila

"Po treh zelo uspešnih letih sva se z Borisom odločila, da končava najino sodelovanje. Cilje, ki sva si jih zastavila, sva izpolnila. Zahvaljujem sem mu za sodelovanje, timsko delo in predanost," je sporočil Đoković, ki ima tudi v prihodnje visoke cilje.

"Po drugi strani so moji načrti, da obdržim visoko raven igre, naredim dober razpored in si postavim nove cilje. Na podlagi tega bom sprejel vse nadaljnje odločitve," je še povedal trenutno drugi igralec sveta. Kot kaže, za zdaj v ekipi še vedno ostaja njegov dolgoletni trener Marijan Vajda.

Na družabnih omrežjih se je oglasil tudi Boris Becker. "Hvala vam. Imeli smo najlepše obdobje," je zapisal Nemec.

Na olimpijskih igrah se je poslovil že v prvem krogu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Na olimpijskih igrah se je poslovil že v prvem krogu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Zaškripalo je takoj po zmagi na OP Francije

V zadnjih šestih mesecih je Đokoviću padla forma, ki ga je krasila zadnja leta. Padec forme smo lahko opazili v Wimbledonu, kjer je izpadel že v 3. krogu. V tistem času so na  dan pricurljale novice, da naj bi imel Srb težave v zasebnem življenju. Pravi polom je doživel na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ko se je s solzami v očeh poslovil že v prvem krogu. Serija "slabših" rezultatov se je nadaljevala do konca. S tem pa je Novak izgubil prvo mesto na lestvici ATP.

Becker v ekipi ni želel psihoterapevta Pepeja Imaza. | Foto: Becker v ekipi ni želel psihoterapevta Pepeja Imaza.

Očitno ni sprejel ultimata Borisa Beckerja

Že nekaj časa se je čutilo, da v ekipi Beograjčana ni vse v najlepšem redu. Nole je v drugem delu sezone v ekipo vpoklical psihoterapevta Pepeja Imaza. S to potezo se Becker nikakor ni mogel sprijazniti, zato mu je pred dnevi postavil ultimat. Becker mu je namreč pred dnevi postavil pogoj, da mora Imaz oditi iz njihovega tabora, če želi, da sodelujeta tudi v prihodnje. Kot kaže, se je Đoković odločil za drugo pot.

Že zdaj se postavlja vprašanje, koga bo Đoković povabil v svojo ekipo.

Ne spreglejte