Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 12. 2016,
13.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker

Sreda, 7. 12. 2016, 13.59

6 let, 6 mesecev

Boris Becker: Đoković ni dovolj treniral

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V teniškem svetu je odjeknila novica, da sta se po treh letih razšla Novak Đoković in Boris Becker. Ni trajalo prav dolgo, da se je na vse skupaj odzval legendarni Nemec, ki je razkril nekaj podrobnosti iz njunega sodelovanja.

Jasno je bilo videti, da Novak Đoković po zmagi na OP Francije ni bil več pravi na igrišču. To je opazil vsak poznavalec tenisa. Trenerska ekipa je bila takrat soočena z marsikatero težavo.  "Imeli smo zvezane roke, saj nismo mogli delati tistega, kar smo želeli. V zadnjih šestih mesecih ni preživel dovolj časa na igriščih in to dobro ve. Do takšnih uspehov ne pridete s pritiskom na gumb. Takšnih uspehov se ne ustvarja samo tako, da pridete na turnir. Moraš delati, ker nasprotniki prav tako delajo," je uvodoma povedal Becker, ki je Đokoviću pomagal do šestih lovorik na turnirjih za grand slam.

Gre za izjemno žensko, ki ga zares podpira, vendar ne preživita dovolj časa skupaj.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Gre za izjemno žensko, ki ga zares podpira, vendar ne preživita dovolj časa skupaj. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pred 20 leti je imel on iste težave

Po porazu v Wimbledonu je bilo kar nekaj namigovanj, da je imel srbski teniški zvezdnik zasebne težave. "Ne vem, ali je imel zasebne težave. Srečno je oženjen in ima prekrasnega sina. Značilnost tenisa je, da je to eden najbolj sebičnih športov, saj se vse dogaja okoli igralca, a on (Novak Đoković, op. p.) bo prvi rekel, da je družinski človek. Mislim, da tukaj ni bilo težav. Spoznal sem njegovo ženo. Gre za izjemno žensko, ki ga zares podpira, vendar ne preživita dovolj časa skupaj. Takšne težave sem pred 20 leti imel tudi sam. To je povsem naravno za teniškega igralca," je razkril Nemec.

Ni pričakoval takšnih rezultatov

Po razhodu je nekdanji teniški as poudaril, da je bila odločitev obojestranska in da takšne odločitve ne padejo čez noč. "To je bila neverjetna vožnja. Imeli smo tri uspešne sezone. Seveda, bilo je nekaj porazov, ki jih želim pozabiti, ampak če bi mi nekdo pred tremi leti rekel, da bomo to dosegli, bi takoj podpisal."

Boris Becker je prepričan, da ga je izguba prvega mesta prizadela. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker je prepričan, da ga je izguba prvega mesta prizadela. Foto: Guliverimage/Getty Images

Izguba prvega mesta ga je prizadela

Beograjčan je letošnjo sezono končal kot drugi igralec sveta, potem ko ga je na vrhu zamenjal Andy Murray. Po mnenju Beckerja se bo moral v prihodnje bolj osredotočiti na tenis. "Prepričan sem, da ga je izguba prvega mesta prizadela. Vem, da ga je tudi poraz na OP ZDA (proti Stanu Wawrinki) bolel. Mislim, da je to potreboval, saj zadnji dve leti in pol ni zgubil. Prepričan sem, da se bo vrnil na prvo mesto in jaz bom prihodnjo sezono njegov največji navijač, ampak bo moral veliko delati. Mora se vrniti v 'pisarno', trenirati ure in ure in se osredotočiti na tisto, kar ga dela najboljšega," je še za skysports.com povedal 49-letni trener.

Ne spreglejte