Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
7.23

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

dokumentarni film Roger Federer

Torek, 20. 2. 2024, 7.23

2 meseca, 1 teden

Roger Federer podpira dokumentarec o zadnjih trenutkih kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Roger Federer Rafael Nadal Laver Cup 2022 | Zadnje dni kariere velikana tenisa Rogerja Federerja bomo lahko spremljali v dokumentarnem filmu. | Foto Guliverimage

Zadnje dni kariere velikana tenisa Rogerja Federerja bomo lahko spremljali v dokumentarnem filmu.

Foto: Guliverimage

Zadnji trenutki športne kariere legendarnega švicarskega teniškega igralca Rogerja Federerja bodo za vedno ovekovečeni v dokumentarcu. Britanski filmski ustvarjalec Asif Kapadia bo za Amazon Prime Video režiral film o zadnjih 12 dneh Federerjeve profesionalne kariere, ki jo je končal leta 2022 v Londonu. Zmagovalec 20 turnirjev za grand slam med posamezniki in osemkratni zmagovalec Wimbledona se je športno upokojil leta 2022 po nastopu na Laverjevem pokalu.

Dokumentarec "ujame" Rogerja Federerja v njegovem najbolj ranljivem stanju, ko se poslavlja od teniške igre in navijačev, ki so krojili njegovo življenje v zadnjih dveh desetletjih, tudi z uporabo domačega videa, ki nikoli ni bil namenjen javnemu ogledu.

"Prvotna ideja je bila, da ujamem zadnje trenutke moje profesionalne teniške kariere, da bi jih lahko pozneje pokazal družini in prijateljem. Med kariero sem se vedno izogibal kameram okoli sebe in svoje družine, še posebej v pomembnih trenutkih. Vendar tokrat nisem videl škode v tem, da bi to posnel, saj nikoli ni bilo namenjeno javnosti," je o nastanku dokumentarnega filma dejal Federer.

"Med snemanjem smo ujeli veliko 'močnih' trenutkov, ki so se spremenili v globoko osebno potovanje. Vesel sem, da sodelujem s podjetjem Prime Video zaradi njegovega velikega globalnega dosega in pomembne prisotnosti v filmski industriji. To zagotavlja, da bo zgodba o mojih zadnjih dnevih v tenisu odmevala tako pri teniških navdušencih kot širšem občinstvu po vsem svetu," je še dodal nekdanji švicarski teniški as.

Ganjeni Federer na zadnji tekmi v karieri. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ganjeni Federer na zadnji tekmi v karieri. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Asif Kapadia, ki bo režiral film skupaj z Joejem Sabio, stoji za z oskarjem nagrajenim dokumentarcem Amy o glasbenici Amy Winehouse in je pred tem raziskoval tudi življenja nogometašev Diega Maradone in Cristiana Ronalda.

Dokumentarni film o Federerju brez naslova, za katerega uradni datum izida še ni znan, bo vključeval pogovore z Rafaelom Nadalom, Novakom Đokovićem in Andyjem Murrayjem, ki so bili vsi del evropske ekipe za Laverjev pokal.

Preberite še:

Lindsey Vonn
Sportal Vonnova je poskrbela za razburjenje in bila prisiljena izbrisati zapis #video
Rafael Nadal
Sportal Nori zaslužki: za eno objavo na Instagramu do 100 tisoč evrov

 

Ne spreglejte