Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 11. 2018,
11.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 12. 11. 2018, 11.31

5 let, 5 mesecev

Roger Federer ni bil zadovoljen z opozorilom sodnika

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Tudi Roger Federer je le človek, ki ima čustva. Ta so privrela na dan v nedeljo, ko je igral proti Keiu Nišikoriju in na koncu nekoliko presenetljivo izgubil. Na koncu prvega niza je Federer ob izjemni potezi Japonca žogico poslal med občinstvo in zato dobil opozorilo.

Federer s turnirjem v Londonu naskakuje že svojo 100. zmago, a se njegova pot ni najbolje začela, saj je izgubil uvodni dvoboj. Pravzaprav se je prvič zgodilo, da je Federer uvodni dvoboj izgubil brez dobljenega niza.

Roger Federer
Sportal Roger Federer naletel na mino

Roger Federer je izgubil uvodni dvoboj na finalnem turnirju. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je izgubil uvodni dvoboj na finalnem turnirju. Foto: Gulliver/Getty Images

Federer trdi, da ni bil jezen

Dejstvo je, da njegova igra ni bila prava. To pove že podatek, da je proti Nišikoriju naredil kar 34 neizsiljenih napak. Prav tako si je prislužil opozorilo glavnega sodnika Damiana Steinerja, potem ko je žogico poslal med gledalce. Eden najboljših teniških igralcev vseh časov z odločitvijo glavnega sodnika ni bil najbolj zadovoljen.

"Mislil je, da sem jezen," je po dvoboju dejal 37-letni Baselčan, ki ima že šest zmag na finalnem turnirju. "Nisem bil jezen. Zdaj sem jezen, ker sem izgubil, ampak … On me zelo dobro pozna ali pa je samo mislil tako," je dodal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki se je pozneje dotaknil tudi razmer na igrišču in pogojev za treniranje.

Federerju v nedeljo ni šlo skoraj nič od rok:

 

"Vedel sem, da sezona ne bo takšna, kot je bila lanska." | Foto: Reuters "Vedel sem, da sezona ne bo takšna, kot je bila lanska." Foto: Reuters "Če ste vi tako mislili, potem ste malo sanjali"

"Mislim, da je bila podlaga vsekakor počasnejša kot na zadnjih treh turnirjih, na katerih sem igral. Na treningu sem se dobro počutil, vendar so bili treningi povsod in niso bili vedno enaki pogoji. Mislim, da sva bila na začetku oba tudi nekoliko nervozna," je razkril Federer, ki je nekaj besed spregovoril o letošnji sezoni.

"Vedel sem, da sezona ne bo takšna, kot je bila lanska. Če ste vi tako mislili, potem ste malo sanjali," je še novinarjem v Londonu povedal Švicar. Ta se bo v torek udaril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Ne spreglejte