Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
22.49

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

Natisni članek

teniški globus Kevin Anderson Kei Nišikori Dominic Thiem Roger Federer

Nedelja, 11. 11. 2018, 22.49

5 let, 5 mesecev

London, finalni turnir (1. dan) #video

Roger Federer naletel na mino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39
Roger Federer | Roger Federer je že na prvi tekmi naletel na mino. | Foto Reuters

Roger Federer je že na prvi tekmi naletel na mino.

Foto: Reuters

Južnoafričan Kevin Anderson in Japonec Kei Nišikori sta z zmagama začela zaključni teniški turnir sezone v Londonu. Anderson je premagal Avstrijca Dominica Thiema s 6:3 in 7:6, Japonec pa je presenetil Švicarja Rogerja Federerja in slavil s 7:6 in 6:3.

Očitno bo na letošnjem finalnem turnirju še zelo zanimivo. Že prvi večer smo videli veliko presenečenje, ko je Japonec Kei Nišikori premagal Rogerja Federerja, ki je bil favorit v tem obračunu. Japonski samuraj je tekmo dobil po dveh nizih, za zmago nad Švicarjem pa je potreboval le uro in pol. Prvi niz se je končal po podaljšani igri, v drugem nizu pa je pobudo prevzel Nišikori in zasluženo zmagal.

V drugem nizu smo videli kar nekaj preobratov. Že v uvodni igri je Japonec izgubil igro na svoj servis in kazalo je, da bo Federer dal v prestavo višje in da bi lahko izenačil v na 1:1 v nizih. A že v naslednji igri se je zgodil preobrat. Nišikoriju je uspel "break" in izenačil je na 1:1. Odločilna je bila nato šesta igra, ko je 37-letni Baselčan znova izgubil servis in zaostajal 4:2. Kei tega vodstva ni izpustil z rok in drugi niz dobil s 6:3.

"Vesel sem te zmage. Nikoli ni lahko igrati proti svojemu idolu in vedno je to velik izziv. Za to je to še toliko bolj pomembna zmaga zame," je po veliki zmagi povedal Nišikori, ki je šele tretjič v karieri premagal enega najboljših igralcev vseh časov.

Kevin Anderson | Foto: Reuters Foto: Reuters Prvi dvoboj dobil Anderson, ki je šele prvič na finalnem turnirju

Letošnji prestižni turnir v Londonu sta odprla Kevin Anderson in Dominic Thiem, z 2:0 v nizih je slavil prvi. Dvoboj je trajal eno uro in 48 minut. To je bil zanju deveti medsebojni dvoboj in sedem od teh je dobil 32-letni Južnoafričan, ki šele prvič nastopa na finalnem turnirju najboljše osmerice. To je bila zanj v letošnji sezoni njegova 47. zmaga, kar je največ do zdaj v njegovi profesionalni karieri. Andersonu je zelo dobro služil začetni udarec, saj je Thiemu zabil 13 asov in izgubil je le 16 točk na svoj servis.

V ponedeljek ob 15. uri bosta v skupini Guga Kuerten najprej zaigrala Marin Čilić in Alexander Zverev, zvečer ob 21. uri pa se bosta pomerila Novak Đoković in John Isner.

Format turnirja
Igralci so sprva razdeljeni v dve skupini s po štirimi igralci. V posamezni skupini igra vsak z vsakim, kar pomeni, da vsakega igralca čakajo najmanj trije dvoboji. V polfinale se uvrstita najboljša dva iz vsake skupine. Zmagovalca polfinala nato igrata še veliki finale. Igralci igrajo na dva dobljena niza.

Nedelja, 11. november:

Kevin Anderson (Jar, 4) : Dominic Thiem (Avt, 6) 6:3, 7:6 (10)
Kei Nišikori (Jap, 7) : Roger Federer (Švi/2) 7:6 (4), 6:3.

 

Skupina A
Marin Čilić (Hrv) 0 zmag - 0 porazov
Novak Đokovič (Srb) 0 zmag - 0 porazov
John Isner (ZDA) 0 zmag - 0 porazov
Aleksander Zverev (Nem) 0 zmag - 0 porazov 

 

Skupina B
Kevin Anderson (Jar) 1 zmag - 0 porazov
Kei Nišikori (Jap) 1 zmag - 0 porazov
Roger Federer (Švi) 0 zmag - 1 porazov
Dominic Thiem (Avt) 0 zmag - 1 porazov
Ne spreglejte