Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
12. 12. 2015,
10.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer Martina Hingis

Sobota, 12. 12. 2015, 10.21

8 let

Roger Federer: Ivan Ljubičić je bil najboljša izbira (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Roger Federer se na novo sezono pripravlja v Dubaju, kjer je razkril, da bo na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru igral tudi v mešanih dvojicah.

Roger Federer je že večkrat poudaril, da je olimpijski turnir zanj zelo pomemben. Zdaj je tudi uradno potrdil, da bo v Braziliji igral tudi v mešanih dvojicah. Moči bo združil z nekdanjo prvo igralko sveta Martino Hingis. Švicarka v zadnjem obdobju igra samo v dvojicah, in to več kot uspešno. "Zaradi tega sem zelo vznemirjen, saj mislim, da z njo nisem igral vsaj zadnjih petnajst let," je razlagal Federer, ki je s Hingisovo leta 2001 osvojil Hopmanov pokal. "Spremljal sem jo, ko sem bil še mlajši. Bila je neverjeten talent. Martina je približno mojih let, vendar je ona že zmagovala na turnirjih za grand slam, ko sem bil jaz še v nacionalnem teniškem centru," je za spletno stran Sport360 povedal zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.

Baselčan se v Dubaju že zavzeto pripravlja na novo sezono, vendar tam še ni Ivana Ljubičića, ki je v njegovi ekip zamenjal Stefana Edberga. Pred sezono je namreč veliko vprašanje, kako bo Hrvat lahko pomagal 34-letnemu Federerju.

Hrvat je bil najboljša izbira

"Imel sem srečo, da sem imel v karieri najboljše trenerje. Veliko teh trenerjev je bilo igralcev iz različnih generacij. Za razliko od preostalih je Ivan (Ljubičić, op. p.) igral v mojih časih. Torej ima izkušnje z velikih turnirjev. Želi mi pomagati do novih zmag in da postanem še boljši igralec," je Federer spregovoril o Ljubičiću in dodal: "V vseh letih sem imel ob sebi zares izjemno ekipo. V to ekipo so vključeni vsi, trener, fizioterapevt in družina. Zmeraj sem želel imeti okoli sebe ljudi, ki razumejo moj svet in moje življenje. Z Ivanom sva že dolgo časa prijatelja in ugotovil sem, da je bil v tem obdobju moje kariere on najboljša izbira."

Ne spreglejte