Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2024,
20.30

Osveženo pred

4 ure, 32 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

Laverjev pokal Roger Federer

Ponedeljek, 16. 9. 2024, 20.30

4 ure, 32 minut

Roger Federer dela z izgubo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Roger Federer | Roger Federer je eden od ustanoviteljev turnirja Laverjevega pokala, ki se je znašel v rdečih številkah. | Foto Guliverimage

Roger Federer je eden od ustanoviteljev turnirja Laverjevega pokala, ki se je znašel v rdečih številkah.

Foto: Guliverimage

V javnost je prišla informacija, da teniški turnir Laverjev pokal (Laver Cup), katerega ustanovitelj je tudi Roger Federer, dela z izgubo. Zdi se, da bi radi finančno zagato rešili s precej višjimi cenami vstopnic. Bo to dejansko rešilo težavo?

Pred kratkim se je končalo OP ZDA in zdaj ljubitelji tenisa pogledujejo v Laver Cup. To je turnirska izvedba, kjer se med seboj pomerita ekipa Evrope in ekipa iz drugih delov sveta. Navdušenje je med ljubitelja tenisa veliko. Čeprav je Laverjev pokal v teh letih dobil veljavo v svetu tenisa, v oči trenutno bode občutno zvišanje vstopnic za ogled dvobojev.

Laver Cup | Foto: Guliverimage Laver Cup Foto: Guliverimage Navili so cene vstopnic

Letos bo turnir potekal od 20. do 22. septembra v Berlinu v Uber Areni, a postavlja se vprašanje, ali ne bodo gledalcev ustavile visoke cene vstopnic. Na družbenih omrežjih je objava, iz katere je moč razbrati, da je turnir v lanski izvedbi naredil izgubo v višini 1,8 milijona evrov. Pričakujejo tudi, da turnir niti letos ne bo posloval s pozitivnimi številkami. Ta izguba naj bi bila posledica manjšega števila prodanih vstopnic.

Nekatere cene vstopnic stanejo več kot štiri tisoč evrov, začetne se gibljejo pri približno 300 dolarjih, kar je približno 270 evrov. Cene so veliko višje kot na drugih turnirjih, vključno z OP ZDA. Tam so se sedeži v sprednjih vrstah gibali okrog 1500 evrov. Za izgubo so lahko tudi drugi razlogi.

Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so veliki magneti za ljubitelje športa. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer, Rafael Nadal in Novak Đoković so veliki magneti za ljubitelje športa. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Leta 2022 še dobre štiri milijone dobička

Na turnirju, ki se je odvijal leta 2022, takrat so igrali vsi igralci velike trojice (Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal), se je trlo teniških navdušencev in organizatorji so zaslužili pet milijonov dolarjev (4,5 milijona evrov). Poleg tega je bila na tem turnirju Federerjeva poslovilna tekma, zato je bilo zanimanje še toliko večje.

Prihodnje leto, ko na turnirju ni bilo nobenega iz velike legendarne trojice, je bilo zanimanje gledalcev manjše. Vprašanje je, kako se bo letos odzvalo občinstvo in ali bo organizatorjem uspelo doseči zelene številke.

Federer meni, da je turnir krasna kombinacija Roger Federer | Foto: Reuters Foto: Reuters

Roger Federer še toliko bolj ceni Laver Cup, saj je eden izmed ustanoviteljev in je hkrati tam odigral svoj zadnji dvoboj v profesionalni karieri. Lani je poudaril, da je Laverjev pokal krasna kombinacija, kjer so igralci v ekipi skupaj z drugimi teniškimi kolegi. Skupaj preživljajo čas, večerjajo, kosijo, razpravljajo o tenisu in navijajo drug za drugega.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Dimitrov bo zamenjal Nadala, ki se je odpovedal nastopu na pokalu Laver
Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal odpovedal nastop na Laverjevem pokalu
Ne spreglejte