Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 9. 2024,
12.04

Osveženo pred

2 uri, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Grigor Dimitrov Rafael Nadal Laverjev pokal

Petek, 13. 9. 2024, 12.04

2 uri, 21 minut

Laverjev pokal

Dimitrov bo zamenjal Nadala, ki se je odpovedal nastopu na pokalu Laver

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Rafael Nadal | Rafaela Nadala, ki ni optimalno pripravljen, bo v pokalu Laver nadomestil bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov. | Foto Guliverimage

Rafaela Nadala, ki ni optimalno pripravljen, bo v pokalu Laver nadomestil bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov.

Foto: Guliverimage

Potem ko je svoj nastop na pokalu Laver odpovedal španski zvezdnik Rafael Nadal, so organizatorji tekmovanja med ekipama Evrope in preostalega sveta, ta bo na sporedu od 20. do 22. septembra, sporočili, da ga bo zamenjal Bolgar Grigor Dimitrov.

Poleg njega bodo v ekipi, ki jo bo vodil legendarni Šved Björn Borg, še Španec Carlos Alcaraz, Nemec Alexander Zverev, Rus Daniil Medvedjev, Norvežan Kasper Ruud in Grk Stefanos Cicipas.

Za ekipo preostalega sveta, vodil jo bo John McEnroe, bodo nastopili Američani Taylor Fritz, Frances Tiafoe ter Ben Shelton, Argentinec Francisco Cerundolo, Čilenec in Avstralec Thanasi Kokkinakis.

"To je ekipno tekmovanje. Da resnično podprem ekipo Evrope, moram narediti tisto, kar je najboljše zanjo, to je odpoved. V tem trenutku obstajajo drugi igralci, ki lahko ekipi bolj pomagajo. Ekipi Evrope želim vso srečo in bodril jo bom od daleč," je v izjavi za organizatorje svojo odpoved obrazložil Nadal.

Osemintridesetletni Španec, zmagovalec 22 turnirjev za grand slam, ni igral vse od svojega avgustovskega poraza v četrtfinalu moških dvojic na olimpijskih igrah v Parizu. V zadnjem času sicer ni bilo novic, da bi bil poškodovan, že pred časom pa je napovedal, da bo po sezoni najbrž sklenil kariero.

Preberite še:

Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal odpovedal nastop na Laverjevem pokalu
Ne spreglejte