Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
19. 3. 2019,
9.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Natisni članek

teniški globus Rafael Nadal

Torek, 19. 3. 2019, 9.52

5 let, 1 mesec

Rafaela Nadala skrbi za prihodnost

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

1

Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Zadnji konec tedna so ljubitelji tenisa na turnirju v Indian Wellsu komaj čakali, da se bosta po dolgem času na igrišču srečala Rafael Nadal in Roger Federer, a je moral Španec zaradi poškodbe kolena dvoboj odpovedati. Rafa, ki je imel že veliko poškodb, je priznal, da ga skrbi za svojo prihodnost.

Rafael Nadal se sprašuje, kako bo po končani karieri. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal se sprašuje, kako bo po končani karieri. Foto: Gulliver/Getty Images "Ne gre samo za danes, ampak tudi za jutri"

Pravzaprav enega najboljših igralcev vseh časov skrbi, kakšno bo njegovo življenje po končani športni karieri. "Ne gre za to, kako dolgo bomo igrali. Gre za to, koliko poškodb smo imeli v svojih karierah. In ne, koliko časa nekateri igralci lahko zdržijo in igrajo."

Gre za to, koliko je poškodb in operacij kolkov, koliko je težav s koleni, gležnji … In kot sem že rekel, ne gre samo za danes, ampak tudi za jutri. Morda bomo morali plačati ceno pri 45 letih. In ne bo prijetno. Ko na turneji vidim nekatere nekdanje teniške igralce, jih je težko gledati," je bil odkrit zmagovalec 17 turnirjev za grand slam.

Novak Đoković
Sportal "Nimam odgovora na to, kaj se dogaja z Đokovićem"

Prizorišče turnirja v Miamiju so preselili

Prihodnji teden bo na sporedu turnir serije masters v Miamiju. Ta se je po dolgih letih iz Key Biscayna v Crandon Parku preselili na stadion Hard Rock, kjer domuje NFL-ekipa Miami Dolphins. Nadal, ki  letos v Miamiju ne bo igral, je v preteklosti že večkrat dejal, da ni najbolj naklonjen spremembam.

"Vedno je težko, če zamenjaš prizorišče, ki je del zgodovine našega športa. Vedno je čuden občutek. Key Biscayne je bil vedno karizmatično prizorišče. Rečem lahko, da je žalostno. Tisto, kar je zame najpomembnejše, je to, da igram dobro in da ne gledam, ali je podlaga hitrejša ali počasnejša."

"Mislim, da se mi danes ni treba dokazovati, kje lahko igram dobro in kje slabo." | Foto: Gulliver/Getty Images "Mislim, da se mi danes ni treba dokazovati, kje lahko igram dobro in kje slabo." Foto: Gulliver/Getty Images

Danes se mu ni treba dokazovati

"Kadar igram dobro, igram dobro na vseh podlagah. Torej ne gre za podlago, ampak za to, kako igram. Mislim, da se mi danes ni treba dokazovati, kje lahko igram dobro in kje slabo. Morda je bilo na začetku moje kariere drugače, ampak danes ni tako. Uspehe sem dosegel na vseh podlagah, prav tako sem neuspehe doživljal na vseh podlagah," je še povedal igralec, ki se sicer najbolje počuti na rdečem pesku.

To kažejo tudi njegovi rezultati. Majorčan je na OP Francije, najprestižnejšem turnirju na pesku, zmagal kar enajstkrat.

Juan Martin del Potro
Sportal Del Potro odpovedal tudi nastop na turnirju v Miamiju
Ne spreglejte