Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
3. 1. 2016,
8.12

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Rafael Nadal Abu Dabi

Nedelja, 3. 1. 2016, 8.12

8 let, 5 mesecev

Rafael Nadal: Nehajte že govoriti o letu 2015

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
Peti igralec sveta Rafael Nadal je svojo sezono začel na najboljši mogoč način. Z zmago na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju.

Španec je v prvem dvoboju premagal svojega rojaka Davida Ferrerja, v soboto pa je na kolena spravil še visokoraslega bombarderja Miloša Raonića. Kanadčan zdaj sodeluje s Špancem Carlosom Moyo.

"To je enkraten uvod v sezono. Zmagal sem proti dvema izvrstnima igralcema in igral sem na visoki ravni. To leto sem na ta turnir prišel v boljši formi," je uvodoma povedal Nadal in dodal, da ne želi več govoriti o lanski sezoni, ki se je zanj končala pod njegovimi pričakovanji.

Želi igrati še bolje

"Nehajte že govoriti o letu 2015 in o preteklosti. Ne želim govoriti o lovorikah, ki sem jih osvojil v letih 2013 ali 2010. Zdaj smo v letu 2016 in dovolj sem že povedal o letu 2015. Želim govoriti le o tem, kar se je zgodilo danes in kaj se bo zgodilo jutri. Čutim, da sem pripravljen tekmovati, in videli bomo, ali bom lahko nadaljeval v tem slogu v nadaljevanju sezone. Želim biti srečen in konkurenčen na vseh turnirjih. To je najpomembneje. Želim igrati še bolje, kot sem pred tremi ali štirimi meseci. Moj cilj je, da vseskozi napredujem," je povedal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam. Rafa je na zadnjem dvoboju Raonića premagal z izidom 7:6 (3) in 6:3. Kot že rečeno, Miloš Raonić od letos sodeluje z nekdanjim prvim igralcem sveta Carlosom Moyo. Kanadčan je še eden tistih, ki je v svojo ekipo povabil nekdanjega vrhunskega igralca. To so pred njim storili že Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray …

In kaj si o novem sodelovanju mislil 29-letni Majorčan? "Carlos je bil velik igralec in je velik ambasador našega športa. Zagotovo bo lahko Milošu v določenih segmentih igre pomagal, da napreduje v igri. Carlosu, ki mi je sicer zelo blizu, želim vse najbolje," je dodal kralj peska.

Ne spreglejte