Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 3. 2014,
18.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Kavčič Blaž Rola Grega Žemlja

Torek, 25. 3. 2014, 18.45

8 let

Proti Izraelu bo igral tudi Blaž Rola, Kavčič pod vprašajem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektorja reprezentanc Slovenije Blaž Trupej in Izraela Eyal Ran sta pred začetkom dvoboja Davisovega pokala prijavila svoji ekipi za dvoboj.

Še deset dni nas loči do pomembnega obračuna v 1. evroafriški skupini Davisovega pokala, ko se bo Slovenija pomerila z Izraelom. Obračun med Slovenijo in Izraelom bo na peščenih igriščih ŠRC Marina Portorož od 4. do 6. aprila 2014.

Žal v ekipi ne bo trenutno našega najboljšega igralca Aljaža Bedeneta, ki je trenutno na 119. mestu svetovne lestvice. Po besedah kapetana naše reprezentance BlažaTrupeja so Aljaža povabili v ekipo, a je vabilo zavrnil.

Slovenske barve bodo na igriščih Marina Portorož branili Blaž Kavčič (120.), Blaž Rola (128.), Grega Žemlja (136.) in Janez Semrajc (308.). Morda je nekoliko presenetljiva odločitev, da je v ekipi Blaž Kavčič, ki je pred kratkim prestal operacijo podplata in je še pred kratkim treniral na stolu. Po zadnjih informacijah je Blaž danes že stal na igrišču, veliko pa bo odvisno od njegove rehabilitacije. Nova okrepitev v ekipi je Blaž Rola, ki proti Portugalski ni igral.

"Za Blaža Kavčiča bomo videli, kako bo šlo okrevanje. Nobenega dvoma ni bilo, da ga povabim v ekipo, zdaj je vse odvisno od njegovega zdravljenja. Danes je že stal na igrišču, več bo povedal čas. Sam imam sicer možnost, da še eno uro pred žrebom spremenim postavo, če Blaž ne bo pripravljen, bom povabil koga drugega. Kar se tiče Aljaža Bedeneta, ta je moje povabilo zavrnil, zakaj, je treba vprašati njega. Želel bi si ga v ekipi, a mi je njegov tabor sporočil, da tokrat na Davisovem pokalu ne bo branil slovenskih barv," je po izboru ekipe dejal selektor reprezentance Blaž Trupej.

Glavno orožje Izraelcev bo Dudi Sela

Za Izraelce bodo nastopili Dudi Sela, ki je trenutno uvrščen na 61. mesto svetovne lestvice in bo glavno orožje izraelske reprezentance. Poleg njega bodo igrali še Jonathan Erlich (74.), Andy Ram (111.) in Amir Weintraub (206.).

Ne spreglejte