Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
22. 8. 2014,
8.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Rola Blaž Kavčič Aljaž Bedene Polona Hercog OP ZDA

Petek, 22. 8. 2014, 8.47

7 let, 12 mesecev

Pri Đokoviću ni vse tako samoumevno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znan je žreb zadnjega letošnjega turnirja za grand slam OP ZDA, neposredno na turnir sta se uvrstila Blaž Rola in Blaž Kavčič. Med dekleti bo igrala Polona Hercog.

V prvo četrtino žreba je uvrščen Blaž Rola, ki bo imel v prvem krogu izredno zanimivega nasprotnika. Na drugi strani mreže ga bo čakal Španec Fernando Verdasco, ki je postavljen kot 31. nosilec turnirja. Medtem ko bo to za 23-letnega Ptujčana prvi nastop v New Yorku, se bo Verdasco na igriščih Flushing Meadowsa potil že dvanajsto leto zapored. Najvišje se je prebil do četrtfinala, in sicer v letih 2009 in 2010. Lani je Španec turnir končal po v prvem krogu.

Našega drugega slovenskega predstavnika, Blaža Kavčiča, v uvodnem krogu čaka domačin Donald Young, ki se je leta 2011 prebil do četrtega kroga in je trenutno 48. igralec na svetovni lestvici. Kaljut bo v New Yorku igral tretjič, v prvih dveh nastopih (2011, 2012) pa se je moral posloviti že po uvodnem krogu. Mu letos lahko uspe kaj več?

Tretji slovenski predstavnik Aljaž Bedene se še ni uvrstil na glavni del turnirja. V petek ga čaka tretji, odločilni krog kvalifikacij.

V kakšni formi prihaja Novak Đoković?

Prvi igralec sveta Novak Đoković se na zadnjih dveh turnirjih v Torontu in Cincinnatiju ni najbolje izkazal, saj se je obakrat prekmalu poslovil od tekmovanja. Če se je v preteklosti sprehodil skozi prvi krog, letos to ni tako samoumevno. Srb bo v prvem krogu igral z Diegom Schwartzmanom, v drugem krogu pa že lahko naleti na težjo oviro. Nole se lahko pomeri z nekdanjim četrtfinalistom OP ZDA Gillesom Mullerjem iz Luksemburga ali s Francozom Paulom-Henrijem Mathieuom, ki je bil nekdaj uvrščen že med prvo dvajseterico in je igralec za velike dvoboje. V isti četrtini sta še Andy Murray in Jo-Wlfried Tsonga.

V spodnjem delu žreba je ob odsotnosti Rafaela Nadala kot drugi nosilec postavljen Roger Federer. Glede na predstave, ki jih 33-letni Federer kaže v zadnjem času, je eden glavnih favoritov za zmago v New Yorku. 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam bo v prvem krogu lopar prekrižal z Marinkom Matoševićem iz Avstralije. V tretjem krogu pa lahko naleti na visokega Hrvata Iva Karlovića, ki je znan po svojem močnem servisu.

Polona Hercog z neugodno Ukrajinko

Edina slovenska predstavnica med posameznicami bo naša najboljša igralka Polona Hercog. Mariborčanka bo imela v prvem krogu zelo težko delo, saj se bo pomerila z mlado ukrajinsko predstavnico Jelino Svitolino, ki se je na turnirju v Cincinnatiju prebila do četrtfinala. V drugem krogu je presenetljivo izločila četrto igralko sveta Petro Kvitovo. Za Hercogovo bo to šesti nastop na OP ZDA, najdlje pa se je prebila do 2. kroga.

Prva igralka sveta in ena glavnih favoritinj za zmago Serena Williams bo v prvem krogu igrala proti rojakinji Taylor Townsend, ki proti Williamsovi nima praktično nobenih možnosti. Finalistka turnirja v Cincinnatiju Ana Ivanović bo moči merila z domačinko Alison Riske. Rusinja Marija Šarapova bo igrala proti Mariji Kirilneko, druga nosilka, Simona Halep, pa bo lopar prekrižala z Američanko Danielle Rose Collins.

Ne spreglejte