SiolNET. Sportal Tenis
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Potrjeno: v Portorožu takrat kot v Wimbledonu

4

termometer

Teniška zveza Slovenije (TZS) je sporočila, da bo krstni ATP turnir serije challenger v Portorožu tudi uradno na sporedu od 1. do 7. julija. Takrat poteka druga polovica znamenitega Wimbledona.

Portorož je pogrešal druženje s teniško smetano. Rusinja Ana Čakvetadze je 25. julija 2010 osvojila turnir v Portorožu, nato pa se igrišče ŠRC Marina ni več pretirano družilo z vrhunskim tenisom. Edini (in največji) WTA turnir v Sloveniji se je preselil v Baku, domačim ljubiteljem pa preprečil, da bi lahko tudi v prihodnje vsaj slab teden uživali v družbi nekaterih izmed najboljših igralk na svetu, med katerimi so kot po pravilu nastopile tudi najboljše Slovenke.

Žemlja, Bedene in Kavčič so doma že dosegali uspehe

Portoroška igrišča pa letos ne bodo samevala. V prijetnem terminu, uvodnem tednu julija, tokrat ne bodo v ospredju predstavnice nežnejšega spola, pač pa fantje. Organizacija ATP je krovni slovenski teniški zvezi sporočila, da je turnir serije challenger v Portorožu, uradno ime bo ''Tilia Slovenian open'', umestila na svetovni koledar. Igral se bo na trdi podlagi od 1. do 7. julija 2013, osnovni nagradni sklad pa bo znašal 35.000 ameriških dolarjev. Turnir bo potekal v času, ko se bo dogajanje na sveti angleški travi v Wimbledonu prevesilo v drugi teden. Če kateremu izmed slovenskih igralcev ne bo uspel senzacionalen preboj med 16 najboljših na Otoku, se bodo najverjetneje kar vsi iz Londona hitro preselili v ''mesto rož'', ki tako pričakuje kakovosten seznam udeležencev. Med njimi bi se lahko znašli tudi vsi trije ''mušketirji'', ki so se zakoreninili med najboljših sto na svetu. Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič. Na domačih challengerjih, zadnjega je gostila Ljubljana, so pogosto nastopili zelo uspešno. Tradicijo želijo nadaljevati tudi na Primorskem, motivov pa ne bo manjkalo tudi preostalim Slovencem, ki se želijo na svetovni jakostni lestvici prebiti višje.

Prireditev v Portorožu bodo obogatile še spremljajoče aktivnosti, združene pod skupnim nazivom ''Festival slovenskega tenisa''.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin