Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 5. 2020,
9.13

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

tenis

Sreda, 6. 5. 2020, 9.13

4 leta, 5 mesecev

ATP in WTA

Pomagali bodo igralcem, ki so v finančnih težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Tenis splošna | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodilne mednarodne teniške zveze ITF, ATP in WTA ter prireditelji štirih turnirjev za grand slam v Avstraliji, Franciji, Veliki Britaniji in ZDA so ustanovili poseben denarni sklad v vrednosti 5,3 milijona evrov. Denarna sredstva bodo namenili za pomoč igralkam in igralcem, ki jih je najbolj prizadela epidemija novega koronavirusa.

Vsa omenjena teniška združenja so v skupni izjavi za javnost zapisala, da bodo denarna sredstva namenila teniškim igralcem in igralkam, ki so se po prekinitvi vseh tekmovalnih dejavnosti na mednarodni ravni znašli v finančnih težavah.

Teniška sezona je zaradi epidemije novega koronavirusa prekinjena vsaj do 13. julija, po nekaterih ocenah pa vsaj 800 teniških igralcev in igralk potrebuje finančno pomoč.

Wimbledon so morali že odpovedati. | Foto: Gulliver/Getty Images Wimbledon so morali že odpovedati. Foto: Gulliver/Getty Images

Sezona prekinjena do 13. julija

Letošnja teniška sezona je prekinjena od začetka marca, nekateri najpomembnejši turnirji na svetu, kot je turnir za grand slam v Wimbledonu, pa so že odpovedani.

Odprto prvenstvo Francije v Parizu so z maja prestavili na konec septembra, Odprto prvenstvo ZDA pa je zaradi slabe zdravstvene slike v New Yorku še vedno pod velikim vprašajem. Končna odločitev o usodi Flushing Meadowsa bo padla sredi junija.

Edini veliki turnir za grand slam v začetku leta v Melbournu v Avstraliji se je končal z zmagoslavjem Srba Novaka Đokovića, v ženski konkurenci je slavila v Rusiji rojena Američanka Sofia Kenin.

OP ZDA
Sportal Se bo teniški OP ZDA igral na drugi lokaciji in v drugem terminu?
Rafael Nadal, Nick Kyrgios
Sportal Se obeta rekord in eden najzanimivejših spletnih pogovorov? #video
Yannick Hanfmann
Sportal Šport se vrača: v Nemčiji odigrali prvi turnir po prekinitvi vseh tekmovanj
Ne spreglejte