Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 5. 2023,
8.16

Osveženo pred

11 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

6

Natisni članek

Jelena Đoković Novak Đoković

Četrtek, 4. 5. 2023, 8.16

11 mesecev, 4 tedne

Odziv zakoncev Đoković

Po strelski tragediji v Srbiji: Nočem, da so otroci talci resničnostnega šova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

6

Jelena Đoković | Zakonca Đoković je sredino streljanje v Srbiji zelo prizadelo. | Foto Guliver/Getty Images

Zakonca Đoković je sredino streljanje v Srbiji zelo prizadelo.

Foto: Guliver/Getty Images

Po sredinem strahovitem streljanju trinajstletnika v Srbiji na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar sta se oglasila tudi Novak in Jelena Đoković. Predvsem zadnja je dala v javnost močno sporočilo.

Srbijo še vedno globoko pretresa sredino streljanje na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar, ko je trinajstletnik s strelnim orožjem ubil devet oseb. Od tega osem učencev in varnostnika.

Novak Đoković, trenutno prvi teniški igralec sveta in najbolj priljubljen športnik v Srbiji, ima v svoji državi veliko vrednost. Ljudje zelo cenijo njegovo mnenje, posledično pa pogosto odmevajo tudi besede njegove žene Jelene Đoković.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Že leta si trudita otrokom omogočiti kakovostno vzgojo in izobraževanje

Spomnimo, da imata zakonca Đoković že od leta 2007 svojo fundacijo. Z njo želita zagotoviti, da bi vsak otrok v Srbiji imel kakovostno predšolsko vzgojo in izobraževanje. Med drugim pomagajo graditi in obnavljati šole na območjih z gospodarskimi težavami, s tem pa otrokom omogočiti, da se razvijejo v samozavestne in produktivne osebnosti.

"Globoko sožalje družinam žrtve, naše upanje in molitev pa gredo vsem tistim, ki se borijo za svoja življenja." | Foto: Reuters "Globoko sožalje družinam žrtve, naše upanje in molitev pa gredo vsem tistim, ki se borijo za svoja življenja." Foto: Reuters "Ne želimo ekskluzivnih fotografij s kraja dogodka"

Zato se ju je sredin masaker na Osnovni šoli Vladislav Ribnikar še toliko bolj dotaknil. Zakonca Đoković sta se oglasila na družbenih omrežjih, zelo pomenljive so bile besede Jelene Đoković. Ta je uvodoma dejala, da ne želi vpogleda v hišo, kjer živi množični morilec, ampak želi, da nudijo psihološko podporo za učence in učitelje.

"Ne želimo ekskluzivnih fotografij s kraja dogodka, želimo ukinitev resničnostnega programa. Ne želimo šokantnih izjav očividcev, želimo omejitev črne kronike. Nočem, da so otroci talci resničnostnega šova, ampak je treba vrniti ugled šolstvu in učiteljem."

"Današnja tragedija (sreda op. p.) je tragedija vsakega posameznika naše države kot družbe. Globoko sožalje družinam žrtve, naše upanje in molitev pa gredo vsem tistim, ki se borijo za svoja življenja."

Srbija | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Srbiji razglasili tridnevno žalovanje

Srbska vlada je po masakru razglasila tridnevno žalovanje. V glavnem mestu so danes zaprte osnovne in srednje šole, medtem ko bodo na drugih šolah pouk začeli z minuto molka.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković bo lahko zaigral na OP ZDA
Ne spreglejte