SiolNET. Sportal Tenis
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po letu premora se v Slovenijo vrača teniški challenger

2

termometer

Teniška zveza Slovenije (TZS) je potrdila, da se po letu dni premora v Slovenijo spet vrača turnir ATP serije challenger, ki bo na sporedu julija v Portorožu.

Ob tem so pri TZS sporočili, da so se dogovorili tudi za generalno pokroviteljstvo z Zavarovalnico Tilia, ki je že nekaj časa sponzor teniškega igralca Blaža Kavčiča.

"Vesel in počaščen sem, da smo sklenili pogodbo o generalnem sponzorstvu s Tilio. Veseli me, da so prepoznali naš potencial, saj organiziramo prek 200 teniških turnirjev letno in devet mednarodnih turnirjev, ki so odlična odskočna deska za razvoj naših mladih igralcev," je ob tem dejal predsednik TZS, Marko Umberger.

Vodja pisarne TZS Gregor Krušič je ob tem poudaril, da bo denar, ki ga bodo pri Tilii investirali v TZS, namenjen za razvoj tenisa na vseh ravneh.

Eden glavnih projektov TZS bo tudi teniški dogodek leta v Sloveniji - challenger ATP z imenom Tilia Slovenia Open, ki se po enoletnem premoru zaradi pomanjkanja finančnih sredstev zdaj spet vrača v Slovenijo. "Na TZS menimo, da si naši 'tenisači' zaslužijo tovrsten dogodek. Lani smo morali turnir odpovedati zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, letos pa se turnir vrača na program. Ideja je, da bi v Portorožu organizirali tedenski festival slovenskega tenisa, ki bi se na igriščih Marine Portorož razvil v tradicionalni teniški dogodek," je dejal Umberger.

Nagradni sklad turnirja 35.000 dolarjev

Glavna ideja festivala tenisa je, da bi se v tednu dni na Obali odvili turnirji vseh starostnih kategorij pod okriljem TZS s ciljem, da bi tenis postal še bolj priljubljen šport. Nagradni sklad turnirja bo 35.000 dolarjev, pri krovni slovenski teniški organizaciji pa si bodo prizadevali, da bi na turnirju nastopili vsi trije najboljši slovenski igralci, Grega Žemlja, Aljaž Bedene in Blaž Kavčič.

Turnir bo na sporedu prvi teden julija, ko bo sicer na Otoku potekal drugi teden grand slama v Wimbledonu. "Naši igralci bi si po kakovosti brez dvoma zaslužili turnir ATP na domačih tleh, a trenutno je za TZS nemogoče, da bi organizirala turnir višjega denarnega sklada," je poudaril Umberger in dodal, da si bodo prizadevali za dolgoročnejše sodelovanje s portoroškim teniškim centrom v želji, da bi ta postal nekakšna pripravljalna baza slovenske reprezentance.

"Vsekakor smo veseli, da se turnir vrača na slovenska tla. Potrudili se bomo, da bomo pripravili teniški praznik v pravem pomenu besede," je sklenil Umberger.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin