Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
2. 9. 2015,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

OP ZDA

Sreda, 2. 9. 2015, 9.39

8 let

OP ZDA: Dvoboje predajajo kot po tekočem traku

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi drugi dan OP ZDA so zaznamovale predaje. V moški konkurenci smo lahko videli kar štiri, medtem ko je v ženski dvoboj morala predati Marina Erakovič.

Očitno je, da se je teniška sezona prevesila v drugo polovico, saj se vse več igralcev bori s poškodbami in utrujenostjo. To je še en dokaz, kako krut je vrhunski šport. Že prvi dan turnirja smo lahko videli kar sedem predaj, nič kaj bolje ni bilo v torek, ko je zaradi utrujenosti ali poškodbe dvoboj predalo pet igralcev oziroma igralk.

Samo v torek sta med moškimi predčasno lopar položila Kazahstanec Aleksander Nedovyesov in Avstralec Thanasi Kokkinakis, ki je podlegel šele v petem nizu in po treh urah igranja. Dvoboj je predal dvanajstemu nosilcu turnirja Richardu Gasquetu. Predčasno se je od turnirja poslovil tudi veteran Marcos Baghdatis, za katerega je bil to že deseti nastop v New Yorku. Slovenskemu igralcu z britanskim potnim listom Aljažu Bedenetu je predčasno v roko segel Latvijec Ernest Gulbis.

Med ženskami pa je bila žrtev Marina Eraković z Nove Zelandije. Ta je v prvem krogu igrala proti drugi igralki sveta Simoni Halep. Romunka je prvi niz dobila s 6:2, pri izidu 3:0 pa je igralka z Nove Zelandije predala dvoboj.

Težave je imel tudi Nadal

Prvi dan turnirja se je z utrujenostjo in trebušnimi težavami ubadal tudi Rafael Nadal. Španski zvezdnik, ki se je v prvem krogu udaril s Hrvatom Borno Čorićem, je imel težave v tretjem nizu. Kot je povedal, ga je mučila visoka vlažnost. "Imel sem težave. Veliko sem se potil in zaradi tega se nisem počutil dovolj močnega. Imel sem nekaj težav s trebuhom, vendar sem si v četrtem nizu opomogel in znova zaigral agresivno. Pomembno je, da sem zmagal," je po dvoboju povedal Majorčan, ki je že dvakrat slavil v New Yorku, nazadnje pred dvema letoma.

Ne spreglejte