Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 6. 2021,
20.44

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

4

Natisni članek

Serena Williams OP Francije Tamara Zidanšek Polona Hercog

Sreda, 2. 6. 2021, 20.44

2 leti, 10 mesecev

OP Francije (WTA), 4. dan

Zidanškova in Hercogova še z eno odlično predstavo na OP Francije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

4

Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek se je prvič v karieri uvrstila v 3. krog turnirja za grand slam. | Foto Guliverimage

Tamara Zidanšek se je prvič v karieri uvrstila v 3. krog turnirja za grand slam.

Foto: Guliverimage

V sredo bo v ženski konkurenci spet slovensko obarvan dan. Svoje delo je že opravila Tamara Zidanšek, ki je po dveh nizih odpravila Američanko Madison Brengle (6:4, 6:1). V drugem dvoboju je blestela Polona Hercog, ki je po napetem dvoboju premagala Francozinjo Caroline Garcia.

Daniil Medvedev
Sportal Aljaž Bedene se je poslovil v dvojicah, Medvedjev izločil Američana

Vsega je bilo konec po eni uri in sedmih minutah

Tamara Zidanšek, ki je v prvem krogu premagala šesto nosilko turnirja Bianco Andreescu, je imela tokrat na papirju lažjo nasprotnico. V drugem krogu pariškega turnirja je zaigrala proti Američanki Madison Brengle, trenutno 84. igralki sveta. Zidanškova je bila ves dvoboj boljša nasprotnica in zmagala po eni uri in sedmih minutah. Prav tako pa se je prvič na turnirjih za grand slam prebila v 3. krog.

Tamara Zidanšek | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Drugi niz je šel veliko bolj gladko

Naša igralka je dvoboj začela na najboljši možni način − v prvem nizu je povedla s 5:0. V nadaljevanju je 23-letna Konjičanka za kratek čas padla v "črno luknjo", potem ko je izkušena Američanka dobila štiri igre zapored in znižala zaostanek na 4:5. Madison Brengle je v deseti igri servirala za izenačenje na 5:5, a se je Tamari uspelo v tistem trenutku zbrati in je tako po 40 minutah prvi niz dobila s 6:4.

V drugem nizu je šlo veliko bolj gladko. Tako kot v prvem nizu je tudi tokrat 23-letna slovenska igralka povedla s 5:0. Madison Brengle je uspelo dobiti le šesto igro (5:1). V sedmi igri je bila Tamara še enkrat suverena, izkoristila prvo zaključno žogico in se zasluženo veselila nove zmage. Njena nasprotnica v tretjem krogu bo Čehinja Katerina Siniakova, trenutno 68. igralka sveta.

"Na igrišču sem bila odločna in samozavestna"

"Danes je bila na drugi strani mreže igralka z drugačnim različnim slogom igre kot v prvem krogu, tudi priprava na dvoboj je bila povsem različna kot proti Kanadčanki Bianci Andreescu. A najbolj pomembno je, da sem na igrišču dobro delovala, čeravno sem se prvič prebila v drugi krog turnirja za grand slam. Na igrišču sem bila odločna in samozavestna ter prepričana v svojo zmago, ki sem jo tudi dosegla," je bila po zmagoslavju vesela Zidanškova.

Zidanškova uspešna tudi v dvojicah

Tamaro Zidanšek je igrala v sredo tudi dovjice. Naša igralka je združila moči z Nizozemko Arantxo Rus. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Švedinji Rebecca Peterson in Cornelia Lister. Na koncu je bila boljša slovensko-nizozemska naveza z izidom 6:3, 6:0. Zidanškovo in Rusovo v drugem krogu čaka zmagovalka dvoboja med slovensko-hrvaško navezo Andreja Klepač/Darija Jurak in ameriško Madison Brengle/Danielle Collins.

Polona Hercog bo v drugem krogu igrala proti domačinki. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Polona Hercog bo v drugem krogu igrala proti domačinki. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na pariškem pesku je blestela tudi Polona Hercog

V prvem krogu je navdušila tudi Polona Hercog, ko je v treh nizih izločila 17. igralko sveta Kiki Bertens.

Mariborčanka pa je blestela tudi v drugem krogu, ko je po dveh nizih ugnala domačinko Caroline Garcia. Hercogova je prvič v karieri premagala Garcio, pred tem je vse štiri dvoboje dobila Francozinja. Za zmago je naša igralka potrebovala uro in 42 minut.

Mariborčanka je v prvem nizu že v tretji igri odvzela začetni udarec tri leta mlajši Francozinji, a ji je ta "vrnila udarec" v šesti igri. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogico, v enajsti igri pa je Hercogova znova odvzela servis svoji tekmici, v naslednji igri pa izkoristila svojo prvo zaključno žogo in po 57 minutah prvi niz dobila s 7:5.

"Pripravljena sem bila na te težke trenutke"

"Večino dvoboja sem igrala dobro, vseskozi sem bila agresivna in pripravljena na njen tempo igre. Garcia se na trenutke ni dobro znašla in ni natančno vedela kako igrati. Sama sem se vseskozi držala taktike, večji del dvoboja tudi dobro servirala, izjema je le končnica drugega niza, ko mi je odstotek začetnega udarca malce padel. Francozinja je na krilih gledalcev uprizorila napad, ki pa sem ga ubranila. Pripravljena sem bila na te težke trenutke, v odločilnih trenutkih pa sem znova prevzela pobudo," je po zmagi dejala Hercogova. 

V drugem je kazalo na gladko zmago Slovenke, ki je Francozinjo zasenčila v vseh elementih igre in povedla s 5:1. A Francozinja se ni predala, na krilih navijačev je znižala na 4:5. V deseti igri se je Hercogova zbrala in izkoristila že svojo prvo zaključno žogo za končno zmago s 7:5 in 6:4 ter se tretjič prebila v tretji krog OP Francije.

Naprej tudi Serena Williams

V tretji krog se je z manjšimi težavami prebila tudi Serena Williams, ki je izločila še drugo Romunko. V prvem je izločila Irino Begu, danes pa Mihaelo Buzarnescu. Po dveh izenačenih nizih je končna odločitev o zmagovalki padla v tretjem, ki ga je Američanka zanesljivo dobila s 6:1, v tretjem krogu pa jo čaka rojakinja Danielle Collins, ki danes ni imela nobenih težav proti Ukrajinki Angelini Kalinini in je zmagala s 6:0 in 6:2.

 

- ženske:
- 2. krog:
Tamara Zidanšek (Slo)
- Madison Brengle (ZDA) 6:4, 6:1;
Polona Hercog (Slo) - Caroline Garcia (Fra) 7:5, 6:4;
Jelena Vesnina (Rus) - Petra Kvitova (Češ/11) - brez boja;
Katerina Siniakova (Češ) - Veronika Kudermetova (Rus/29) 7:6 (7), 5:7, 7:5;
Sorana Cirstea (Rom) - Martina Trevisan (Ita) 6:4, 3:6, 6:4;
Daria Kasatkina (Rus) - Belinda Bencic (Švi/10) 6:2, 6:2;
Ana Bogdan (Rom) - Naomi Osaka (Jap/2) - brez boja;
Marketa Vondroušova (Češ/20) - Harmony Tan (Fra) 6:1, 6:3;
Danielle Collins (ZDA) - Angelina Kalinina (Ukr) 6:0, 6:2;
Paula Badosa (Špa/33) - Danka Kovinić (ČGo) 6:2, 6:0;
Madison Keys (ZDA/23) - Leylah Fernandez (Kan) 6:1, 7:5;
Viktorija Azarenka (Blr/15) - Clara Tauson (Dan) 7:5, 6:4;
Anastazija Pavljučenko (Rus/31) - Ajla Tomljanović (Avs) 6:2, 6:3;
Serena Williams (ZDA/7) - Mihaela Buzarnescu (Rom) 6:3, 5:7, 6:1
Jelena Ribakina (Kaz/21) - Nao Hibino (Jap) 6:3, 6:1;
Arina Sabalenka (BLr/3) - Aleksandra Sasnovič (Blr) 7:5, 6:3.

Dvojice:
Tamara Zidanšek (Slo)/Arantxa Rus (Niz) - Rebecca Peterson (Šve)/ Cornelia Lister (Šve) 6:3, 6:0

Ashleigh Barty
Sportal Ashleigh Barty uspešno začela operacijo Roland Garros
Ne spreglejte