Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 10. 2021,
18.57

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

2

Natisni članek

OP Avstralije

Sreda, 27. 10. 2021, 18.57

2 leti, 6 mesecev

necepljeni brez nastopa na prvem grand slamu sezone

Premier Viktorije odločen: Na OP Avstralije brez izjem za necepljene igralce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

2

Daniel Andrews | Premier Viktorije Daniel Andrews pravi, da za športnike ob vstopu v Avstralijo ne bodo veljale izjeme. | Foto Guliverimage

Premier Viktorije Daniel Andrews pravi, da za športnike ob vstopu v Avstralijo ne bodo veljale izjeme.

Foto: Guliverimage

Premier zvezne države Viktorije v Avstraliji Daniel Andrews je danes dejal, da necepljeni igralci in igralke kljub različnim napovedim v medijih ne bodo smeli nastopiti na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije, poroča nemška tiskovna agencija dpa

OP Avstralije
Sportal Ne bodo popustili: dvakrat cepljen ali ostani doma

V Avstraliji v zadnjih tednih krožijo številne različne informacije glede nastopa necepljenih igralcev in igralk na prvem grand slamu sezone 2022.

Po nekaterih informacijah bi lahko uvedli določene izjeme, pri čemer bi morali necepljeni športniki najprej opraviti 14-dnevno karanteno, če se bo s tem strinjala oblast v zvezni državi, a je to prvi mož Viktorije zanikal.

Andrews je dejal, da to ne bi bilo pošteno do drugih, ki se morajo pravil držati. "Edina poštena pot je v tem primeru iskrenost do prebivalcev v tej zvezni državi. Moja vlada ne bo zaprosila za izjeme, kar se tiče necepljenih igralcev in igralk," je medijem dejal tamkajšnji premier.

"Ne bomo zaprosili za izjeme v športu"

"Ne bom govoril oziroma zahteval od ljudi, da morajo biti za vstop na tribuno cepljeni, ali od cepljenih zaposlenih, da lahko na turnirju delajo, medtem ko bodo igralci lahko tekmovali necepljeni, zato ne bomo zaprosili za izjeme. Kar se tega tiče, je stvar rešena," je še dodal Andrews.

"Ne bom govoril oziroma zahteval od ljudi, da morajo biti za vstop na tribuno cepljeni, ali od cepljenih zaposlenih, da lahko na turnirju delajo, medtem ko bodo igralci lahko tekmovali necepljeni, zato ne bomo zaprosili za izjeme. Kar se tega tiče, je stvar rešena." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Ne bom govoril oziroma zahteval od ljudi, da morajo biti za vstop na tribuno cepljeni, ali od cepljenih zaposlenih, da lahko na turnirju delajo, medtem ko bodo igralci lahko tekmovali necepljeni, zato ne bomo zaprosili za izjeme. Kar se tega tiče, je stvar rešena." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ob tem je poudaril, da to velja za vsa velika tekmovanja v Viktoriji, tudi za dirko formule ena meseca aprila v Melbournu.

Đoković ne želi razkriti, ali se je cepil

Srb Novak Đoković, številka ena in devetkratni zmagovalec turnirja v Melbournu, v nedavnem intervjuju za srbski Blic ni želel razkriti svojega cepilnega statusa. Dejal je le, da bo spremljal razvoj zdravstvenih razmer v Melbournu in da upa na nastop na zanj najbolj uspešnem turnirju v karieri.

Po zadnjem poročilu teniških združenj ATP in WTA sta sicer cepljeni okoli dve tretjini igralk in igralcev.

OP Avstralije bo prihodnje leto na sporedu med 17. in 30. januarjem.

OP Avstralije
Sportal "Virusu je vseeno, koliko grand slamov si osvojil"
Novak Đoković
Sportal Po dolgem času je spregovoril skrivnostni Đoković
Ne spreglejte