Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
17. 7. 2012,
14.10

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič Wimbledon

Torek, 17. 7. 2012, 14.10

8 let, 1 mesec

Olimpijski duh Kavčičevih: dedek na zimskih, vnuk na poletnih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič se veseli nastopa v Londonu, s katerim bo nadaljeval bogato družinsko športno tradicijo. Po prihodu v Wimbledon ne bo pretiraval s treningi.

Usoda je poskrbela, da se bo kmalu vrnil v London. Le dober mesec po nastopu na Wimbledonu, najbolj spoštovanem turnirju za nagrado grand slam. Ponovno bo stopil na igrišča, ki si jih lasti All England Club, a bodo tokrat pričakala tekmovalce v drugačni preobleki. Bolj vijolični in z veliko olimpijskimi simboli. Ker je v teh dneh osredotočen na peščeno podlago (nastopa v Gstaadu), prihodnji teden pa ga bo pot popeljala v Kitzbühel, o travi še ne razmišlja. Kar je po njegovem celo bolje, saj je prepričan, da je potrebno za boljše predstave na travnati podlagi čim manj trenirati. Sliši se malce nelogično, a če tako misli edini slovenski moški predstavnik na olimpijskem turnirju v tenisu, potem bo nekaj o tem že držalo. ''Res, res. Pozanimal sem se pri boljših igralcih, ki so bili uspešni na travi. Prebral sem intervju od Agassija, v katerem pravi, da je treba na travi čim manj trenirati, tudi Goran Ivanišević mi je to povedal. Na travi je veliko čudnih situacij in krivih odskokov, tako da v Wimbledonu ne moreš dobiti najboljšega občutka. Najboljše sem igral na travi vedno prvi in drugi dan, nato pa je padla zbranost. To je tudi razlog, zakaj se ne bom prej pripravljal na olimpijske igre. Dosti bosta trening ali dva,'' je Sportalu pojasnil Blaž Kavčič.

V Londonu bo nastopil kot povabljenec zveze ITF, pred žrebom pa nima posebnih želja. ''Dejstvo je, da slabega igralca na OI ne moreš dobiti. Turnir bo najmočnejši, kar jih je kdaj bilo. Nastopa samo 64 igralcev in bo tako veliko težje dobiti malce slabšega tekmeca kot na grand slamu. To bo veliko bolj kvaliteten turnir kot grand slam,'' je izpostavil 25-letni Ljubljančan. Glede ciljev se še ni izjasnil, je pa dodal, da je prišel čas, da enkrat premaga tudi vrhunskega igralca. Druženja s športniki s celega sveta se neskončno veseli. Komaj čaka, da pride v olimpijsko vas in se o vsem prepriča na lastne oči. ''Ko sem se pogovarjal s tistimi, ki so na OI že zastopali barve Slovenije, so mi vsi do zadnjega zatrjevali, da je to posebna izkušnja, ki je nobeden ne pozabi. Komaj čakam. Bo pa kar malo čudno videti toliko zvezd na kupu.'' Olimpijski turnir v tenisu se začne 28. julija.

Ne spreglejte