Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
19. 6. 2018,
11.02

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

Novak Đoković FIFA SP 2018

Torek, 19. 6. 2018, 11.02

5 let, 10 mesecev

Đoković bi z veseljem izpustil finale SP, tudi če bi tam igrala Srbija

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Teniški igralec Novak Đoković je te dni v Londonu, kjer poteka turnir na travi Queen's Club. Ob tem vseeno podrobno spremlja nogometno reprezentanco Srbije, ki je na svetovnem prvenstvu dobila uvodni dvoboj proti reprezentanci Kostarike.

Srbski teniški zvezdnik je eden tisti, ki redno spremljajo srbske športnike. Prav tako je Beograjčan velik navijač nogometne reprezentance in želi si, da se njihovi "orli" prebijejo čim dlje. Novak Đokovič je na nedavni novinarski konferenci izvedel, da se finale Wimbledona in finale svetovnega prvenstva prekrivata oziroma bosta odigrana na isti dan. Angleški novinarji so ga vprašali, ali bi raje igral finale Wimbledona ali bi si raje v živo ogledal finale svetovnega prvenstva, če bi se tja uvrstila srbska nogometna reprezentanca.

Rusija Egipt
Sportal Norišnica v St. Peterburgu, Rusi skačejo od veselja, Skomina pisal zgodovino

Sploh ni vedel, da sta finala na isti dan

"Oh, nisem vedel, da bosta finala na isti dan," je uvodoma povedal nekdanji prvi igralec sveta in nato odgovoril na vprašanje novinarjev. "Iz vaših ust v božja ušesa, tako rečemo pri nas. Upam, da se bo to zgodilo. Sicer ne bi odšel v Rusijo. Pravzaprav bi bil srečen, da bi izpustil finale in se v Wimbledonu boril za novo lovoriko," je povedal Đoković, ki je na sveti travi trikrat zmagal (2011, 2014, 2015).

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Tekmo je gledal s prijatelji

Čeprav je daleč stran, je vseeno spremljal uvodno tekmo srbske reprezentance. "Tekmo sem gledal s prijatelji in zelo sem ponosen, saj sem prijatelj z Matičem in Kolarovim, ki je dosegel neverjeten gol. Izpustili smo dve evropski in eno svetovno prvenstvo, tako da imamo znova možnost, da uživamo. Srbija je bila v preteklih letih zelo uspešna v košarki, a nogomet je še vseeno najbolj popularen šport pri nas. Vsi si želimo, da naši "orli" na turnirju daleč pridejo," je še povedal trenutno 22. igralec sveta.

Novak Đoković bo v torek prvič po OP Francije igral na turnirju. Na turnirju v Queen's Clubu se bo v prvem krogu pomeril z Avstralcem Johnom Millmanom.

Ne spreglejte