Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 6. 2017,
11.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Novak Đoković Andre Agassi Wimbledon

Petek, 16. 6. 2017, 11.27

6 let, 7 mesecev

Novaka Đokovića morda čaka nova velika sprememba

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

V zadnjem času se veliko govori o Novaku Đokoviću. Tokrat ne toliko o njegovih rezultatih, ampak o spremembah, s katerimi si znova želi na svetovni teniški vrh. Srbski teniški zvezdnik se bo morda v bližnji prihodnosti odločil še za eno veliko spremembo.

Novak Đoković po tradiciji že od leta 2010 pred Wimbledonom ne odigra nobenega turnirja na travi. Glede na slabše rezultate bi se lahko v letošnji sezoni odločil za drugačno potezo. Najverjetneje bo pred Wimbledonom nastopil na turnirju na travi. Ne, to ne bo turnir v Queensu ali Hallu, ki bosta na sporedu prihodnji teden.

Kakšna bo njegova odločitev? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kakšna bo njegova odločitev? Foto: Guliverimage/Getty Images

Odločil se bo v prihodnjih dveh dneh

Kot kaže, bo trenutno četrti igralec sveta dobil posebno povabilo turnirja v Eastbournu, ki poteka tik pred Wimbledonom. "Novak se še ni odločil, vendar res razmišlja o tem, da bi zaigral na tem turnirju. Odločil se bo v prihodnjih 48 urah," je za javnost povedala njegova tiskovna predstavnica.

Beograjčan je do zdaj trikrat zmagal na sveti travi in takrat ni potreboval nobene posebne priprave na turnir. Kot kaže, se bo zdaj odločil za drugačno taktiko. V Eastbournu bodo igrali Feliciano Lopez, Miša Zverev, Richard Gasquet, John Isner …

Andre Agassi se je Novaku Đokoviću prvič pridružil na OP Francije, kjer je ta izpadel v četrtfinalu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andre Agassi se je Novaku Đokoviću prvič pridružil na OP Francije, kjer je ta izpadel v četrtfinalu. Foto: Guliverimage/Getty Images Bo v Wimbedonu tudi Andre Agassi?

Nekdanji prvi igralec sveta letos nima najboljše sezone oziroma je njegova sezona daleč pod pričakovanji. Do zdaj je zmagal le na enem turnirju v Katarju, kjer je v finalu premagal Andyja Murrayja. Njegovi rezultati na turnirjih za grand slam so precej slabši kot prejšnja leta. Na OP Avstralije se je poslovil že v drugem krogu, na OP Francije pa je moral v slovo pomahati v četrtfinalu.

Đoković je trenutno v Beogradu s svojo družino in prijatelji. Očitno bo kmalu odšel, saj se hoče čim bolje pripraviti na nove izzive, ki ga čakajo na igrišču. V Wimbledonu ga bo najverjetneje spremljal tudi njegov glavni trener Andre Agassi. "Če bo želel, bom prišel tja," je pred časom izjavil Đokovićev novi trener.

Ne spreglejte