Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 2. 2022,
13.20

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

17

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 16. 2. 2022, 13.20

2 leti, 2 meseca

Dodatne podrobnosti iz intervjuja

Novaka Đokovića so nekateri kolegi zelo prizadeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

17

Novak Đoković | Med treningi Novaka Đokovića v Avstraliji so igrišče vseskozi preletavali helikopterji. | Foto Guliverimage

Med treningi Novaka Đokovića v Avstraliji so igrišče vseskozi preletavali helikopterji.

Foto: Guliverimage

Novak Đoković je v obširnem intervjuju razkril še nekaj zanimivih podrobnosti z OP Avstralije. Prizadeli so ga nekateri teniški kolegi, v nekaterih primerih pa bi si želel čas zavrteti nazaj.

V torek zvečer je BBC v celoti objavil intervju z Novakom Đokovićem, ki je spregovoril mesec dni po tem, ko so ga deportirali iz Avstralije. To je pomenilo, da srbski teniški zvezdnik ni mogel igrati na OP Avstralije, s čimer je zapravil morebitno priložnost za osvojitev še 21. turnirja za grand slam. Tega je v Melbournu nato osvojil Španec Rafael Nadal.

V prvem delu intervjuja je Đoković razkril, da nikoli ni bil nasprotnik cepljenja, se je pa vedno zavzemal, da se človek svobodno odloča, kaj bo sprejel v svoje telo. Pri tem vztraja še danes in je pripravljen žrtvovati nastopanje na največjih turnirjih, samo da se ne bo cepil.

"To me je zelo prizadelo. Čutil sem to energijo in poglede mojih kolegov, ki so bili v stavbi." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "To me je zelo prizadelo. Čutil sem to energijo in poglede mojih kolegov, ki so bili v stavbi." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prizadeli so ga nekateri kolegi: Čutil sem to energijo in poglede mojih kolegov

20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je razkril, da so ga zelo prizadela mnenja oziroma odzivi nekaterih teniških kolegov. "To me je zelo prizadelo. Čutil sem to energijo in poglede mojih kolegov, ki so bili v stavbi. Razumel sem, da imajo svoje mnenje na podlagi tega, kar so izvedeli iz medijev. Tudi jaz se nisem javno oglašal, ker sem spoštoval pravni postopek in OP Avstralije," je povedal trenutno prvi igralec sveta.

Naporna zasliševanja so trajala vso noč Imel je zelo naporna zasliševanja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Imel je zelo naporna zasliševanja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V spominu mu je ostalo tudi bivanje v avstralskem hotelu za migrante, kjer je skupno preživel sedem dni. Počutil se je nemočnega, sploh takrat, ko so mu za nekaj ur vzeli telefon. Zelo naporna so bila tudi zasliševanja, ko je prispel v Avstralijo.

"Bilo je sredi noči in od enih do devetih zjutraj nisem spal, ker so me zasliševali na vsakih trideset minut. Bilo je veliko veliko zasliševanj, ki so se začela in prekinila. Videti je bilo, kot da bi se ena oseba pogovarjala z nadrejenim. Trajalo je vso noč," je razlagal 34-letni Beograjčan, ki so ga vmes za nekaj dni izpustili in je lahko celo treniral. A to so bili vse prej kot običajni treningi.

Zakaj je toliko časa molčal

"Helikopter je med vsakim treningom letel nad areno Rod Laver, kamere so bile povsod," je povedal Nole in med drugim razjasnil, zakaj je toliko časa molčal. "Želel sem pokazati spoštovanje kolegom, OP Avstralije in pravnemu procesu, katerega del sem bil. Prav tako sem se želel spočiti in si vzeti čas za razmislek o vsem, kar se je zgodilo, saj je bilo prisotnih veliko čustev. Bilo je veliko napačnih sklepov in žalosten sem, da se je tako končalo."

Priznava napako. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Priznava napako. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Priznava storjeno napako in čas bi najraje zavrtel nazaj

Veliko očitkov je Novak dobil glede intervjuja, ki se ga je udeležil, čeprav je vedel, da je pozitiven na koronavirus. Takrat je opravil intervju za francoski medij L'Equipe. Priznal je, da je bila to velika napaka in napačna ocena.

"Želel bi si zavrteti čas nazaj in da tega ne bi naredil. To sem naredil iz več razlogov. Kot prvo, spoštujem L'Equipe kot enega najboljših medijev na svetu. Franck Ramella je novinar, ki ga poznam že zelo dolgo in z njim sem imel vedno odličen odnos. Že dolgo časa sva bila dogovorjena za ta intervju in nisem ga želel pustiti na cedilu. Ali bi moral biti polj pazljiv, ali bi ga moral obvestiti? Absolutno. Želel bi si čas zavrteti nazaj. To je moja napaka, stojim za njo in zelo žal mi je zaradi tega," je še povedal Srb.

Novak Đoković
Sportal Đoković se je po odmevnem intervjuju že oglasil
Novak Đoković
Sportal Đoković je prekinil molk: Da, to je cena, ki sem jo pripravljen plačati
Ne spreglejte