Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
11.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Madrid Andy Murray novak đoković

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 11.35

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković: Prvič slišim za to (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Novak Đoković

Novak Đoković je na turnirju serije masters v Madridu dosegel novo veliko zmago. Srb je povedal, da je ta prišla v pravem trenutku in da ga zmaga na OP Francije še kako zanima.

Novak Đoković je v Madridu dosegel svojo 29. turnirsko zmago na turnirjih serije mastres in dosegel nov rekord v zgodovini tenisa. Pred tem sta bila s Špancem Rafaelom Nadalom z 28 zmagami  izenačena. Za Srba je bila to 64. turnirska zmaga na turnirjih ATP in se izenačil z Bjornom Borgom in Petom Samprasom. To so samo nekatere številke, ki jih je Đoković dosegel v svoji karieri. Motivov za naprej mu ne manjka.

Novak Đoković je v Madridu dosegel 29. zmago na turnirjih serije masters in na večni lestvici postavil nov mejnik. | Foto: Novak Đoković je v Madridu dosegel 29. zmago na turnirjih serije masters in na večni lestvici postavil nov mejnik.

Dosežek, na katerega je ponosen

"Prvič slišim za to in zagotovo mi laska, da se lahko primerjam s takšnimi legendami tenisa, ki sem jih včasih spremljal. Še posebno Peta Samprasa. Ko sem odraščal, je on vladal teniškemu svetu. Da sem dosegel toliko zmag kot on, je nekaj izjemnega. To je dosežek, na katerega sem lahko ponosen. Kot ste že rekli, me to še bolj motivira," je povedal prvi lopar sveta.

Nole je na madridskem turnirju dominiral. Edini, ki mu je v zadnjem tednu odvzel niz, je bil Andy Murray, a Škot je v ključnih trenutkih popustil. Po koncu dvoboja je tudi Đoković priznal, da je šlo zelo na tesno. Đoković je v drugem nizu naredil nekaj neizsiljenih napak. Murray je nekoliko dvignil svojo raven igre in drugi niz zasluženo dobil. V tretjem nizu je pri vodstvu s 5:2 kazalo, da bo Beograjčan zlahka prišel do zmage, a se je moral na koncu precej potruditi, da je dvoboj končal v svojo korist.

Andy Murray je bil v finalu za Đokovića precej trd oreh. | Foto: Andy Murray je bil v finalu za Đokovića precej trd oreh.

Tri tedne je potreboval, da je zadihal

Ta zmaga je bila za srbskega teniškega zvezdnika še kako pomembna, potem ko je v "domačem" Monte Carlu izpadel že v uvodnem dvoboju. Zdaj je dva tedna pred turnirjem v Parizu prišel do nove zmage. "Da, zmaga je prišla v pravem trenutku. V prvih štirih mesecih sem imel izjemno sezono. Hitro slovo v Monte Carlu se je zgodilo z določenim razlogom, saj sem si res moral napolniti baterije. Tri tedne je bilo več kot dovolj, da sem lahko zadihal. V Madrid sem prišel nekoliko prej. Da sem se navadil na tamkajšnje razmere. Odigral sem fantastičen turnir, kar mi bo zagotovo koristilo pred turnirjem v Rimu in seveda na OP Francije, kamor želim priti v najboljši formi."

V Madridu se je počutil kot doma

Vemo, da je imel Đoković leta 2013 spor s španskimi navijači. V letošnjem četrtfinalu, ko je igral proti Milošu Raoniću, so nekateri srbski navijači vzklikali in tako skušali zmesti mladega Kanadčana. In kako je on letos videl navijače na tribunah? "Zelo pozitivno. V Madridu nisem igral od leta 2013, to pomeni tri leta. Minilo je veliko časa, odkar sem igral tukaj. Imel sem zelo lep sprejem od vseh ljudi na turnirju in vsi so se trudili, da sem se počutil kot doma," je še povedal Đoković, ki bo v Rimu branil lansko zmago.

Varovanec Borisa Beckerja je v prvem krogu prost, v naslednjem krogu pa bi se lahko srečal z Aljažem Bedenetom. Slovencem, ki igra pod britansko zastavo.

Ne spreglejte