Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
15. 10. 2018,
9.16

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97

Natisni članek

Novak Đoković Ana Ivanović

Ponedeljek, 15. 10. 2018, 9.16

5 let, 6 mesecev

Novak Đoković in Ana Ivanović: njuni poti sta se kmalu razšli

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,97
Ana Ivanović, Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je konec tedna spet blestel na teniških igriščih, ko je zmagal na turnirju serije masters v Šanghaju in tako napovedal boj za prvo mesto na lestvici ATP. Srbski teniški zvezdnik je po svoji veliki zmagi med drugim spregovoril tudi o odnosu z Ano Ivanović.

Ana Ivanović, nekdanja teniška igralka in nekdanja prva igralka sveta, je pred kratkim spregovorila, v kakšnem odnosu sta bila z Novakom Đokovićem. Beograjčan je povedal, da ima v zvezi z Ano veliko lepih spominov, saj sta veliko skupaj trenirala in igrala na turnirjih.

Novak Đoković in Ana Ivanović sta že od otroštva prijatelja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković in Ana Ivanović sta že od otroštva prijatelja. Foto: Guliverimage/Getty Images Zmeraj si jo je želel premagati

"Skupaj sva odraščala in v Srbiji sva skupaj igrala tenis. Za tem je šla svojo pot. Odšla je v Švico, medtem ko sem šel jaz trenirat v Nemčijo in najine poti so se razšle. Vseeno sva se v profesionalni tenis prebila v istem času. Najini starši so zelo dobri prijatelji in poznava se že od najinega petega ali šestega leta," je povedal 31-letni teniški igralec.

Vprašali so ga, ali je bila Ana kdaj boljša od njega. "Odigrala sva nekaj iger in zmeraj sem si jo želel premagati. Bolj se spominjam, da sva nekajkrat skupaj trenirala, vendar nikoli nisva štela točk. Bolj je šlo za to, da sva nekaj časa skupaj preživela na igrišču. Zmeraj sva podpirala drug drugega, saj sva bila vedno dobra prijatelja."

Novak Đoković
Sportal Đoković še korak bližje vrhu

Novak Đoković je letos osvojil dva turnirja za grand slam. | Foto: Reuters Novak Đoković je letos osvojil dva turnirja za grand slam. Foto: Reuters

Ponosen je na to, kar mu je uspelo

Novak je konec tedna v Šanghaju dobil še en turnir in se na lestvici ATP prebil na drugo mesto. Ima vse možnosti, da do konca sezone s prestola izrine Rafaela Nadala.

"Izvrstno. Zelo sem ponosen, kaj nam je uspelo. Hvaležen sem ekipi, družini in vsem, ki me podpirajo. Zadnji trije ali štirje meseci so bila izjemni. Ni bilo veliko pomanjkljivosti v moji igri, še posebej zadnji teden," je uvodoma povedal Srb, ki je letos že osvojil dva turnirja za grand slam, skupno pa je v letošnji sezoni v vitrino postavil štiri lovorike.

Do Nadala ga loči le 215 točk Rafael Nadal | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Nisem si mogel zamisliti boljšega scenarija. Blizu sem Nadalu in sem v dobrem položaju. Načrtujem, da bom igral še v Parizu in Londonu, morda bom dodal še en turnir, morda pa tudi ne. Igram zelo dober tenis in največji uspeh bi bil, da sezono končam na prvem mestu."

Novak Đoković za Rafaelom Nadalom zaostaja le 215 točk, tako da bo do konca letošnje sezone še zelo zanimivo spremljati boj za prvo mesto.

Novak Đoković
Sportal Se še spomnite, kaj se je letos dogajalo z Đokovićem?
Ne spreglejte