Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 2. 2021,
9.47

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković

Ponedeljek, 22. 2. 2021, 9.47

3 leta, 1 mesec

Dan po deveti zmagi na OP Avstralije

Novak Đoković ustregel nenavadni želji #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, zmagovalec OP Avstralije, je imel v ponedeljek še nekatere dodatne obveznosti. Na plaži Brighton je srbski zvezdnik dobil nenavadno prošnjo, ko ga je bodoča mamica prosila, da se podpiše na njen nosečniški trebuh. O kritikah in zmagi svojega varovanca se je razgovoril tudi Goran Ivanišević, njegov trener.

Dan po zmagi je Novak Đoković na plaži Brighton ovekovečil svojo deveto zmago na OP Avstralije. Tam so ga pričakali številni fotografi in tudi najzvestejši navijači. Prvega igralca sveta je presenetila noseča navijačica in Beograjčana prosila, da se ji podpiše na nosečniški trebuh. Đoković je nekoliko v zadregi ustregel njeni želji.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Njegova poškodba se je povečala za 15-krat

V zadnjih dneh se je veliko govorilo o njegovi poškodbi in kako resna je. Eden najboljših igralcev vseh časov je že na novinarski konferenci potrdil, da si ji natrgal trebušno mišico in sprva se je zdelo, da ne bo mogel igrati. "Bolečina je bila znosna in sprejel sem dejstvo, da bom igral z bolečino," je še v nedeljo na novinarski konferenci razlagal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Po fotografiranju na plaži je razkril, da je bil pred tem na magnetni resonanci in da se je raztrganina povečala za 15-krat. "Prišel ravno sem s pregleda z magnetno resonanco, ki je pokazal, da je poškodba večja kot takrat, ko je se je zgodila. Sprva je bila raztrganina velika 1,7 milimetra, jutranji pregled pa je pokazal, da se je povečala na 25 milimetrov. Po tistem, kar so mi rekli zdravniki, ni nič hudega. Vseeno me čaka nekaj počitka, dokler se rana ne zaceli," je za avstralske medije povedal Đoković.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tudi njega bolijo kritike in obsojanja

Že zelo kmalu po poškodbi je bilo kar nekaj tistih, ki so dvomili v resnost poškodbe in Đokoviću niso najbolj verjeli. Ta je dejal, da bodo vedno ljudje, ki bodo dvomili v njegove besede. "Sprijaznil sem se s tem, da ne morem vsakega zadovoljiti. Ali me to moti? Seveda, tudi jaz imam čustva in ne uživam, kadar me kritizirajo in obsojajo. Hkrati sprejemam dejstvo, da ima vsak pravico do svojega mišljenja," je še povedal Đoković.

Novak Đoković in Goran Ivanišević | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković in Goran Ivanišević Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ivanišević: Neverjetno, je kaj delajo Novaku

Goran Ivanišević, nekdanji vrhunski teniški igralec, danes trener Novaka Đokovića, je povedal, da je njegov varovanec še enkrat več pokazal, za kako izjemnega igralca gre.

"Novak je ostal miren in naredil tisto, kar smo se dogovorili. Taktično je bil zares dober. Ta zmaga je bila zanj zelo pomembna. Nekdo tam zgoraj vidi, kaj mu delajo … Dvomili so celo v njegovo poškodbo. Nekdo lahko bolečino prenese bolje, drugi slabše," je povedal legendarni Splitčan.

Novak Đoković
Sportal Đoković devetič zmagal OP Avstralije, Medvedjev brez možnosti
Ne spreglejte