Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2023,
7.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12

Natisni članek

Novak Đoković Wimbledon

Torek, 18. 7. 2023, 7.30

9 mesecev, 1 teden

Kazen za Đokovića

Novak Đoković bo plačal najvišjo kazen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,12
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nedeljski teniški finale v Wimbledonu je zaznamovala tudi frustracija Novaka Đokovića, ki je ob stebru mreže polomil svoj lopar. Srb je zaradi tega dejanja med moškimi dobil najvišjo kazen na letošnjem turnirju v Wimbledonu.

Novak Đoković
Sportal Đoković je razkril, zakaj je polomil lopar #video

Novak Đoković je znan kot eden najboljših teniških igralcev vseh časov, prav tako pa je znan po svojih čustvenih izpadih. Sploh takrat, ko mu na igrišču ne gre vse po načrtih. Nič drugače ni bilo v nedeljo, ko je po petih nizih (1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6 in 6:4) izgubil proti 20-letnemu Carlosu Alcarazu.

Srb je ob mreži, ko je v petem nizu izgubil igro na svoj servis, povsem izgubil živce, se z loparjem spravil na steber mreže in ga tudi poškodoval. Od loparja pa je ostalo bolj malo. Drugi igralec sveta je zaradi svojega dejanja od sodnika dobil opozorilo, organizatorji turnirja pa so pozneje potrdili, da bo moral Đoković plačati 8.000 dolarjev (7.108 evrov) kazni. Nole se s tem ne bo kaj dosti obremenjeval, saj je samo z uvrstitvijo v finale v Wimbledonu zaslužil več kot 1,3 milijona evrov.

Mira Andrejeva | Foto: Guliverimage Mira Andrejeva Foto: Guliverimage

Šestnajstletnica je prav tako morala seči globoko v žep

Beograjčan pa ni bil edini, ki je moral tako globoko seči v žep. Pred njim je enako kazen dobila šele 16-letna Mira Andrejeva. Mlada Rusinja je v osmini finala, ko je igrala proti Madison Keys, prav tako izgubila živce. Andrejeva je ob izgubljeni točki lopar zalučala na travo in dobila 8.000 dolarjev (7.108 evrov) kazni.

Mlada teniška igralka je na novinarski konferenci trdila, da tega ni storila nalašč in da ji je zdrsnilo. To zanjo ni bil prvi takšen izpad. Opozorilo je dobila že prejšnji mesec na OP Francije, ko je žogico udarila v občinstvo in zadela enega izmed gledalcev. Takrat je priznala, da je bila to neumna poteza, saj bi jo lahko tudi izključili s turnirja.

Preberite še:

Carlos Alcaraz
Sportal Senzacija v Wimbledonu, Đoković se je po porazu zlomil
Ne spreglejte