Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
20. 1. 2015,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Aljaž Bedene Novak Đoković

Torek, 20. 1. 2015, 10.05

8 let

Novak Đoković: Aljaž Bedene me je presenetil

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi igralec sveta Novak Đoković je v prvem krogu OP Avstralije po treh nizih (6:3, 6:2, 6:4) odpravil Aljaža Bedeneta, ki praktično ni bil kos Srbu.

Novak Đoković se je na začetku dvoboja lovil, saj nikakor ni našel pravega ritma, zaradi tega je delal tudi veliko neizsiljenih napak. V nadaljevanju dvoboja se je srbski zvezdnik vse bolj spoznaval z igro Bedeneta in počasi prevzemal pobudo na osrednjem igrišču - Rod Laver, ki je bil napolnjen do zadnjega kotička. Novak je začel žogico udarjati bolj globoko v igrišče in Aljaža puščal daleč za osnovno črto. Prav tako je začel bolje vračati servise, s tem pa je lažje prihajal do tako imenovanih "breakov". Lahko smo gledali tenis na zelo visoki ravni, tako da je bil to dober preizkus za Đokovića, ki se bo v 2. krogu pomeril z Rusom Andrejem Kuznetsovom. Prvi lopar sveta je po dvoboju priznal, da so mu Aljaževi servisi delali kar nekaj preglavic.

Letos je podlaga nekoliko hitrejša

"Začetek zagotovo ni bil najboljši. Prvi niz bi se lahko odvil čisto drugače. Z Aljažem nisem še nikoli igral in samo enkrat sem ga videl igrati. Moram priznati, da me je presenetil, saj sem kar nekaj časa potreboval, da sem lahko prebral njegove servise. Teniška podlaga je nekoliko hitrejša, kot je bila zadnji dve leti. Če ima igralec dober servis, ima lahko veliko prednost. Je zelo dober igralec, na turnirju v Cehannaiju se je kot kvalifikant prebil do finala, na OP Avstralije pa se je znova prebil čez kvalifikacije. Vidi se mu, da je zelo samozavesten in danes ni imel kaj izgubiti. Po drugi strani sem vesel, da sem vztrajal pri svoji igri in da sem se na začetku dvoboja dobro spopadel s težavami, saj sem pozneje lahko igral bistveno bolj sproščeno," je po dvoboju povedal Đoković, ki je imel pred časom težave z zdravjem, a kot pravi, je to že za njim.

V dvoboju smo lahko videli kar nekaj neizsiljenih napak. Bedene jih je naredil 36, medtem ko se je Nole ustavil pri številki 29. Pri asih je bil boljši naš igralec, ki je Beograjčanu zabil kar 12 asov.

Đoković ne bi kar tako odpisal Nadala

Pozneje je Novak spregovoril tudi o Špancu Rafaelu Nadalu, ki je pred kratkim dejal, da to leto ne spada v najožji krog favoritov. A štirikratni zmagovalec OP Avstralije ga ne bi kar tako odpisal. "Ne vem, kako se trenutno počuti, vendar na vsakem turnirju, ki igra, spada med favorite. O tem ni nobenega dvoma. Prve dni turnirja se veliko govori o favoritih za končno zmago, vendar več ali manj se zadnji sedem ali osem let se na vrhu pojavljajo ista imena. Mislim, da tudi to leto ne bo kaj dosti drugače. Seveda pa so tudi mladi igralci, ki se lahko borijo za najvišja mesta," je še sklenil Đoković, ki tudi to leto trenira pod vodstvom legendarnega Borisa Beckerja.

Ne spreglejte