Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 1. 2022,
12.33

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

21

Natisni članek

Novak Đoković

Ponedeljek, 17. 1. 2022, 12.33

2 leti, 3 mesece

Novak Đoković in OP Francije

Nov šok za Đokovića: ali ne bo smel igrati tudi na OP Francije?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,46

21

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nič kaj dobre novice tudi ne prihajajo iz Francije, potem ko so tamkajšnje oblasti sporočile, da so sprejele odlok, da bodo v Franciji lahko nastopali le igralci, ki so cepljeni. To bi lahko pomenilo, da bo imel Novak Đoković zaprta vrata tudi za OP Francije.

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je pred dnevi v Avstraliji razkril, da se ni cepil. Prav zato je tudi želel izkoristiti zdravstveno izjemo, ki pa jo je avstralsko sodišče razveljavilo. Na podlagi tega je izgubil možnost, da zaigra na OP Avstralije, kjer je zmagal sicer že devetkrat. Podobna usoda ga lahko spomladi doleti tudi v Parizu, kjer se odvija OP Francije.

Po poročanju AFP so v Franciji sprejeli odlok, da vsi športniki, ki bodo želeli tekmovati v Franciji, bodo morali biti cepljeni proti bolezni covid-19. Pred tem je veljalo, da morajo biti cepljeni le francoski športniki, zdaj pa so to razširili tudi na tuje športnike.

Še vedno pa ni znano, ali bodo tudi oni imeli izjeme. A po nesrečni zgodbi v Avstraliji bodo morala biti pravila jasna, da ne bo prihajalo do težav, kot jih je imel srbski teniški zvezdnik. Zanimivo bo spremljati, kje bo Novak Đoković lahko sploh igral v letošnji sezoni.

Med necepljenimi so po podatkih Združenja profesionalnih teniških igralcev (ATP) le trije predstavniki najboljše stoterice lestvice ATP.

Novak Đoković in Boris Becker | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković in Boris Becker Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekdanji trener Đokovića: Počakajmo, kaj bo naredil Novak Đoković

Boris Becker, legendarni teniški igralec in nekdanji trener Novaka Đokovića, je že pred časom dejal, da bi bilo za njegovega nekdanjega varovanca najlažje, da se cepi. Nemec je prepričan, da so organizatorji OP Francije in Wimbledona spremljali sago na OP Avstralije. "Bomo videli, ampak prepričan sem, da bodo imeli ukrepe tudi maja in junija."

"Počakajmo, kaj bo naredil Novak Đoković. Najlažja pot zanj bi bila, da bi se cepil. Težko si je predstavljati, koliko dokumentov moraš urediti, da lahko igraš turnir. Dovolj težko je že zmagati turnir. Svet v katerem živimo, je nor, a tako je. Vsi smo imeli dve leti časa, da ga sprejmemo, saj druge izbire ni," je za Eurosport povedal Becker.

Novak Đoković
Sportal Organizatorji OP Francije že sprejemajo pravila za necepljene igralce
Novak Đoković
Sportal Se bodo Avstralci Đokovića le usmilili? #video
NOvak Đoković
Sportal Đoković se je v Beogradu izognil navijačem in medijem, odpeljal ga je brat #video
Ne spreglejte