Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 1. 2015,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Serena Williams Viktorija Azarenka Katarina Srebotnik Venus Williams

Nedelja, 18. 1. 2015, 18.59

8 let

Ne Serena, junakinja dneva je njena nasmejana sestra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Serena Williams, Dominika Čibulkova in Madison Keys so se kot prve uvrstile v četrtfinale, nato pa je zablestela še veteranka Venus Williams. Katarina Srebotnik je itzadla med ženskimi dvojicami.

Slovakinja Dominika Čibulkova je v osmini finala premagala Viktorijo Azarenko, ki se počasi vrača med najboljše, tokrat pa je morala priznati premoč enajsti nosilki. Petindvajsetletna Azarenka, ki je v karieri že dvakrat slavila na prvem turnirju sezone za grand slam, danes ni imela orožja, kako premagati razpoloženo, 161 centimetrov visoko Slovakinjo. Lanska finalistka je po dveh urah in 10 minutah izkoristila prvo zaključno žogo. Azarenka je leta 2012 prvič osvojila turnir v Melbournu, uspeh pa ponovila tudi leto kasneje, lani je morala zaradi poškodbe dolgo počivati in kot 44. igralka sveta ni bila med nosilkami.

Čibulkova je leta 2014 v finalu izgubila proti Kitajki Li Na, ki ne igra več. Proti Azarenki je 10. igralka sveta tudi po izgubljenem drugem nizu zadržala hladno kri in po dobrih dveh urah slavila zmago na igrišču Roda Laverja. "Vrnili so se vsi lepi spomini," je po zmagi dejala Slovakinja, ki se bo v nadaljevanju pomerila s prvo igralko sveta, Američanko Sereno Williams.

Venus Williams vzela mero šesti nosilki

Prva nosilka je v osmini finala premagala Španko Garbine Muguruzo. Prva favoritinja za končno zmago in 18-kratna zmagovalka turnirjev za veliki slam je morala tudi tokrat znova oddati niz. Muguruzova je bila uspešna že takoj na začetku. A mlajša od sester Williams se je nato zbrala in prihodnja dva zlahka dobila. Pred dvema dnevoma je morala Williamsova proti Ukrajinki Jelini Svitolini prav tako oddati prvi niz. S tokratno zmago se je 33-letna Američanka nasprotnici oddolžila za poraz v drugem krogu lanskega odprtega prvenstva Francije v Parizu, nato pa z užitkom spremljala dvoboj, v katerem je blestela njena starejša sestra.

Ameriška veteranka Venus Williams je spomnila na najboljše čase in izločila šesto nosilko Agnieszko Radwansko. Igralki sta se pomerili desetič, boljši izkupiček pa je obdržala devet let starejša Venus, ki je dočakala šesto zmago. Dvoboj je trajal več kot dve uri, 34-letna temnopolta gazela, ki so jo v zadnjih letih pestile nehvaležne zdravstvene težave, pa je dočakala eno največjih zmag v zadnjem obdobju, po kateri se ji je smejalo od zadovoljstva. Prvič po petih letih si je priigrala vozovnico za četrtfinale v Melbournu in se po veliki zmagi zahvalila sestri Sereni, da jo navdihuje z uspehi in skrbi, da še vedno vztraja v teniških arenah.

Če bi se sestri Williams uvrstili v polfinale, bi spremljali njun medsebojni dvoboj. Bil bi že 26. v zgodovini, Serena pa v medsebojnih obračunih vodi v zmagah s 14:11. Venus se bo v četrtfinalu pomerila z rojakinjo Madison Keys, ki je v ponedeljek izločila soimenjakinjo Brendle.

Za četrtfinalno vstopnico se je v ženskih dvojicah borila slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik. Srebotnikova je skupaj v paru s Francozinjo Caroline Garcia, s katero bo sodelovala v tem letu, igrala proti Američanki Bethanie Mattek-Sands in Čehinji Luciji Šafarovi ter po treh nizih ostala brez zmage.

Ne spreglejte