Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
19. 3. 2017,
11.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

2

Natisni članek

Indian Wells Stan Wawrinka Roger Federer

Nedelja, 19. 3. 2017, 11.42

6 let, 7 mesecev

Nasvet očeta Roberta: Udari že ta prekleti bekend

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

2

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V finalu turnirja serije mastres se bosta pomerila dobra prijatelja - Roger Federer in Stan Wawrinka. Poznavalci tenisa pravijo, da se obeta prava teniška poslastica. Roger Federer  je med drugim razkril, kaj mu je oče Robert svetoval. Finale bo na sporedu ob 21. uri.

Roger Federer je v polfinalu brez večjih težav odpravil Američana Jacka Socka, Stan Wawrinka pa je v polfinalu pod hladno prho poslal Španca Pabla Carrena Busto. To bo po letu 2001 prvi finale med rojakoma. Pred šestnajstimi leti sta se v finalu udarila Američana Pete Sampras in Andre Agassi.

To bo najstarejši finale v zgodovini Inidiana Wellsa in že zdaj je znano, da bosta Švicarja spisala zgodovino tega prestižnega turnirja, saj bo eden od njiju postal najstarejši zmagovalec tega mastres turnirja. Do zdaj je rekord držal Jimmy Cinnors, ki je bil star 31 let in pet mesecev.

"Pri njem je tako, da dlje ko pride na turnirju, večjo ima samozavest in takrat ga je težje ustaviti." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Pri njem je tako, da dlje ko pride na turnirju, večjo ima samozavest in takrat ga je težje ustaviti." Foto: Guliverimage/Getty Images

Težko bo proti samozavestnemu Wawrinki

Medsebojna statistika dvobojev govori  močno v prid Federerja (19:3), na trdi podlagi pa Wawrinka proti svojemu rojaku ni dosegel še nobene zmage (0:14), vendar se 35-letni Roger zaveda, da te številko ne pomenijo kaj dosti. "No, nisem prepričan, da je to najboljša izbira. Morda imam dober medsebojni izkupiček, vendar veliko dvobojev sva igrala v času, ko sem bil velik favorit. Ko sem bil jaz morda številka ena, on pa je bil 30. na svetu in njegova igra takrat  je bila bolj za peščena igrišča. Pri njem je tako, da dlje ko pride na turnirju, večjo ima samozavest in takrat ga je težje ustaviti," je povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Robert Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Nasvet očeta Roberta

V Kalifornijo sta ga prišla tokrat spodbujati tudi starša. Oče mu da še vedno da kakšen nasvet. In kaj so bila tokrat čarobne besede Roberta Federerja? "Udari že ta prekleti bekend. Ne ga samo porivati nazaj in uporabljati slice ves čas," je razkril Federer, ki bo v nedeljo napadal svojo 90. lovoriko v karieri ter peto v Indian Wellsu.

"To je izjemen dosežek"

Za Wawrinko bo to "šele" četrti finale na turnirju serije masters, edino zmago je leta 2014 dosegel v Monte Carlu. Njegova zadnja velika lovorika pa je zmaga na OP ZDA, ko je na kolena spravil Novaka Đokovića in dosegel svojo tretjo zmago na turnirjih za grand slam. "To je izjemen dosežek, da sem prišel do finala, še posebej v Indian Wellsu, na enem najboljših turnirjev serije masters. Zares sem zadovoljen s svojo igro."

Dobra prijatelja čaka 23. medsebojni dvoboj. Kdo bo tokrat boljši? | Foto: Guliverimage/Getty Images Dobra prijatelja čaka 23. medsebojni dvoboj. Kdo bo tokrat boljši? Foto: Guliverimage/Getty Images

Stan se je moral kar namučiti

Njegova pot do finala ni bila tako lahka kot pri Federerju, ko do finala ni oddal nobenega niza. Stan se je moral precej namučiti proti Avstrijcu Dominicu Thiemu in Yoshiti Nishioki, kjer je zmagal šele v tretjem nizu po podaljšani igri. A s tem je iz sebe izvlekel najboljši tenis.

"To mi je pomagalo. Še posebno proti Thiemu sem igral na zelo visoki ravni. Zares sem vesel, da sem se tukaj prvič uvrstil v finale. Večinoma vem, kdaj začnem dobivati dvoboje na turnirju. Takrat postanem bolj samozavesten, dobro čutim žogico ... Vem, da igram bolje in bolje. Po navadi polfinale in finale vedno igram dobro. To ne pomeni, da vedno zmagam, vendar se zavedam, da igram dober tenis," je po polfinalu povedal trenutno tretji igralec svetovne lestvice.

Ne spreglejte