Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 12. 2023,
11.14

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

Simona Halep

Sreda, 27. 12. 2023, 11.14

4 mesece

Bo morala končati kariero?

Najtežji trenutki: Nič slabega nisem naredila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Simona Halep | Februarsko zaslišanje bo za Simono Halep odločilno. Bo morala končati kariero? | Foto Guliverimage

Februarsko zaslišanje bo za Simono Halep odločilno. Bo morala končati kariero?

Foto: Guliverimage

Simona Halep, nekdanja prva teniška igralka sveta, preživlja najtežje trenutke, potem ko je bila pred lanskim OP ZDA pozitivna na dopinški kontroli. Romunka vseskozi trdi, da je nedolžna, in še vedno išče svojo pravico. Vse bo znano februarja, ko bo imela novo zaslišanje.

V urinu Simone Halep leta 2022 na dopinškem testiranju na OP ZDA so našli substanco, ki spodbuja nastajanje rdečih krvničk. Pozneje so jo ovadili še zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu, kar je na koncu pomenilo štiriletno prepoved igranja na turnirjih. Njena zadnja rešilna bilka je februarsko zaslišanje na športnem razsodišču, kjer ji lahko kazen znižajo oziroma razveljavijo. Zaslišanje v Lozani bo med 7. in 9. februarjem, kdaj bo znana dokončna odločitev, še ni znano.

Upanje ji daje primer britanske igralke

Simona Halep je v intervjuju za romunske medije dejala, da če ji kazni ne bodo razveljavili, bo končala svojo teniško kariero. Upanje ji daje primer Tare Moore, britanske teniške igralke, ki je pred dnevi dobil epilog. Moorova je bila leta 2022 začasno suspendirana, ker je bila na turnirju v Kolumbiji pozitivna na anabolična steroida boldenon in nandrolon. Pritožila se je, sodišče pa je ugotovilo, da je bil vir prepovedanih substanc meso, zato so ji prepoved igranja preklicali.

Nazadnje je igrala avgusta 2022. | Foto: AP / Guliverimage Nazadnje je igrala avgusta 2022. Foto: AP / Guliverimage

Bila je šokirana in vedno je bila proti dopingu

Od kazni Simone Halep, dvakratne zmagovalke turnirjev za grand slam, je minilo že več kot leto in to obdobje je bilo zanjo psihološko zelo mučno. Trdno je prepričana, da ni naredila nič narobe.

"Bila sem šokirana, ko sem dobila rezultate urina, saj so bile najdene prepovedane snovi v majhnih količinah. Vedno sem bila proti dopingu, vedno sem na glas govorila, da mi nikoli v življenju ne bi padlo na pamet, da bi naredila kaj takšnega."

"Dobila sem na tisoče pozitivnih komentarjev in, kar je najpomembneje, nihče mi ni rekel nič negativnega." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Dobila sem na tisoče pozitivnih komentarjev in, kar je najpomembneje, nihče mi ni rekel nič negativnega." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Rada bi dokazala, da ni naredila nič slabega

V težkih časih ji je veliko pomenila brezpogojna podpora družine in zvestih navijačev. Čeprav trenutno preživlja najtežje čase, je prepričana, da je čista. "Dobila sem na tisoče pozitivnih komentarjev in, kar je najpomembneje, nihče mi ni rekel nič negativnega. Vsa sporočila so bila pozitivna in so mi dajala moč, da se borim vsak dan. Torej da operem svoje ime in da dokažem, da nisem naredila nič slabega," je razlagala 32-letna teniška igralka, ki je dobivala podporo tudi svojih nasprotnic.

"Na igrišču tekmujemo med seboj, ko mi je bilo najtežje, so mi stali ob strani. Dobila sem tudi podporo teniških legend," je dodala Halepova, ki je zadnji dvoboj igrala avgusta 2022.

Patrick Mouratoglou je prevzel krivdo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Patrick Mouratoglou je prevzel krivdo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Krivdo je prevzel eden najbolj znanih trenerjev

V tistem času je bil njen trener sloviti Patrick Mouratoglou, s katerim ni bila v stiku že nekaj mesecev. Francoski trener je novembra prek družbenih omrežij prevzel krivdo, saj je on dal Halepovi prepovedano snov.

"Prinesli smo ji kolagen iz nekega podjetja in ta kolagen je bil po naključju kontaminiran. Tega ni bilo mogoče vedeti. Vseeno se počutim odgovornega za to, kar se je zgodilo, ker sem bil jaz tisti, ki ji je priskrbel ta kolagen," je priznal Mouratoglou.

Preberite še:

Simona Halep
Sportal Nekdanja prva teniška igralka se je pritožila zaradi štiriletnega suspenza
Simona Halep
Sportal Kaznovana: za kariero je naredila vse, tudi prsi si je zmanjšala
Eugenie Bouchard
Sportal Alergična je na doping in tega ne skriva
Ne spreglejte