Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 10. 2011,
6.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Grega Žemlja Polona Hercog Katarina Srebotnik

Torek, 4. 10. 2011, 6.55

7 let, 12 mesecev

Nadal ugnal domačina, Žemlja na kolenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na nekdanjem olimpijskem prizorišču je v torek Grega Žemlja priznal premoč Italijanu Fabiu Fogniniju. Španec Rafael Nadal z lahkoto čez prvo oviro v Tokiu.

Grega Žemlja, letošnji finalist turnirja serije challenger v Ljubljani, se je po tesnem porazu z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem vseeno uvrstil v glavni del tekmovanja v Pekingu. Na nekdanjem olimpijskem prizorišču je kot ''srečni poraženec'' v kvalifikacijah - po zaslugi odpovedi poškodovanega Francoza Gaela Monfilsa - zaigral v prvem krogu, kjer je prekrižal lopar z zahodnim sosedom Fabiom Fogninijem. Z Italijanom se je že pomeril julija, ko je na dvoboju Davisovega pokala na Sardiniji priznal poraz. Takrat je obračun potekal na peščeni podlagi, tokrat pa je slovensko-italijanski dvoboj pripetil na hitrejši, ki je 25-letnemu Gorenjcu bolj pri srcu. A tudi to ni pomagalo Žemlji, 117. na svetovni jakostni lestvici, da bi presenetil 39. igralca sveta. Dvoboj, v katerem je dobil le pet iger, je trajal 68 minut. Kohlschreiber, proti kateremu je edini Slovenec na turnirju na Kitajskem v kvalifikacijah zapravil tri zaključne žogice, je v prvem krogu odpravil Španca Tommyja Robreda. Najvišje uvrščeni Slovenec na jakostni lestvici, Blaž Kavčič, ta teden nastopa na challengerju v Palermu (peščena podlaga).

Medtem poteka bogat turnir tudi v japonski prestolnici, kjer je prvi nosilec drugi igralec sveta Rafael Nadal. Španec se je za začetek pomeril z Japoncem Soado in ga brez težav premagal. Tudi drugi špansko-japonski dvoboj v Tokiu med Davidom Ferrerjom in Keijem Nišikorijem je pripadel evropskem igralcu.

V ženskem delu turnirja z izjemno visokim nagradnim skladom čaka slovenske ljubitelje tenisa poslastica v sredo. Takrat se bo najboljša Slovenka Polona Hercog v drugem krogu pekinškega turnirja pomerila s četrto igralko sveta, Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Slednja velja za absolutno favoritinjo, a nima 20-letna Štajerka, 35. igralka sveta, na takšnem srečanju nič izgubiti. Presenetljivo je izgubila zmagovalka zadnjega turnirja za nagrado grand slam, Avstralka Samantha Stosur, ki jo je v treh nizih odpravila Rusinja Marija Kirilenko.

V vlogi favoritinje se preizkuša Katarina Srebotnik. Velenjčanka, ki niza uspehe v konkurenci dvojic, je s stalno soigralko Kveto Peschke ugnala sestri dvojčici Kristino in Karolino Pliškovo.

Ne spreglejte